U receptu se koristi tuna iz konzerve, pa vam nije potrebno neko veliko znanje u kuhinji da pripremite ovo ukusno jelo.
Dovoljno je smućkati sve sastojke, staviti ih između dvije kriške kruha i zapeći u pećnici. Za pripremu cijelog ručka bit će vam potrebno 15-ak minuta.
Donosimo vam recept za dva topla sendviča. Po potrebi možete smanjiti ili povećati sastojke za sendviče ovisno o tome za koga sve pripremate ručak.
Sastojci za tople sendviče s tunom i rastopljenim sirom:
- 1 velika konzerva tune (180 g)
- 75 ml majoneze
- 4 kriške kruha
- 4 kriške gaude
- 2-3 kisela krastavca
- 1-2 žlice usitnjenog luka
- 1 žlica limuna
- 1 čajna žličice nasjeckanog peršina
- ½ stapke celera
- sol i papar po želji
- maslac po želji
Priprema toplih sendviča s tunom i rastopljenim sirom:
- Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
- Ocijedite tunu od tekućine iz konzerve. Tunu stavite u veću zdjelu.
- Tunu pomiješajte s majonezom, limunovim sokom, sitno nasjeckanim peršinom, soli i paprom.
- Kisele krastavce, luk i celer narežite na sitne komadiće otprilike iste veličine i pomiješajte s tunom.
- Kriške kruha namažite s jedne strane maslacem – onu stranu koja će biti direktno izložena temperaturi okrenite prema van.
- Na krišku kruha stavite polovicu dobivene smjese na bazi tune. Preko tune stavite dvije kriške gaude pa poklopite s drugom kriškom kruha. Ponovite postupak i s druge dvije kriške kruha. Trebali biste dobiti dva jednaka sendviča.
- Ovako pripremljene sendviče stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi, a kruh ne zapeče.
- Poslužite tople sa salatom po želji.
Isprobajte i ove recepte za brzi ručak:
Dobar tek!