Tijekom zime mnogi više vole "jaka" jela s puno kalorija. Upravo je takav ovaj složenac s piletinom, krumpirom i sirom koji se dodatno zapeče i tako postaje još slasniji. Ako ste i vi u potrazi za jednom kalorijskom "bombom", isprobajte ovaj recept.

SASTOJCI:

- 1,5 kg krumpira
- 500 grama pilećeg bijelog mesa
- 1 veći luk
- 3 velika jaja
- 2 jogurta (400 ml)
- 10 dag ribane gaude ili trapista
- 5 dag ribanog parmezana ili grana padana
- sol i papar

PRIPREMA:

1. Piletinu operite i narežite na sitne kockice. Na sitno nasjeckajte i luk te ga propržite na malo masnoće. Kada zažuti, dodajte piletinu, posolite, popaprite i dodatno začinite po želji te sve skupa dinstajte 10-tak minuta.

2. Krumpir ogulite, narežite na ploške srednje debljine, ni previše tanke ni previše debele. Prokuhajte ih kratko oko 5 do 7 minuta pa izvadite pažljivo ploške van uz pomoć cjediljke i pustite da se ocijede.

3. Jaja razmutite, umiješajte u njih jogurt i malo posolite. Protvan po želji premažite s malo masnoće. Prvo dno prekrijte s polovicom prokuhanih ploški krumpira koje potom posipajte s polovicom ribane gaude ili trapista. Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovicom smjese jaja i jogurta i posipajte s drugom polovicom gaude. Preko toga posložite ostatak krumpira, posipajte s ribanim parmezanom i prelijte s ostatkom smjese jaja i jogurta. Po želji možete posipati s malo sjeckanog vlasca ili peršina.

4. Pecite složenac na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta ili dok na vrhu lijepo ne požuti.

Dobar tek!