Tijekom zime mnogi više vole "jaka" jela s puno kalorija. Upravo je takav ovaj složenac s piletinom, krumpirom i sirom koji se dodatno zapeče i tako postaje još slasniji. Ako ste i vi u potrazi za jednom kalorijskom "bombom", isprobajte ovaj recept.

SASTOJCI:

- 1,5 kg krumpira
- 500 grama pilećeg bijelog mesa
- 1 veći luk
- 3 velika jaja
- 2 jogurta (400 ml)
- 10 dag ribane gaude ili trapista
- 5 dag ribanog parmezana ili grana padana
- sol i papar

Enchilade Recept za zapečene tortilje punjene piletinom i sirom

Pohane palačinke Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom za slastan ručak

PRIPREMA:

1. Piletinu operite i narežite na sitne kockice. Na sitno nasjeckajte i luk te ga propržite na malo masnoće. Kada zažuti, dodajte piletinu, posolite, popaprite i dodatno začinite po želji te sve skupa dinstajte 10-tak minuta.

2. Krumpir ogulite, narežite na ploške srednje debljine, ni previše tanke ni previše debele. Prokuhajte ih kratko oko 5 do 7 minuta pa izvadite pažljivo ploške van uz pomoć cjediljke i pustite da se ocijede.

3. Jaja razmutite, umiješajte u njih jogurt i malo posolite. Protvan po želji premažite s malo masnoće. Prvo dno prekrijte s polovicom prokuhanih ploški krumpira koje potom posipajte s polovicom ribane gaude ili trapista. Preko toga stavite piletinu, prelijte s polovicom smjese jaja i jogurta i posipajte s drugom polovicom gaude. Preko toga posložite ostatak krumpira, posipajte s ribanim parmezanom i prelijte s ostatkom smjese jaja i jogurta. Po želji možete posipati s malo sjeckanog vlasca ili peršina.

4. Pecite složenac na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta ili dok na vrhu lijepo ne požuti.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju