Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom za slastan ručak

27-02-2023 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ponekad jednostavno ne želimo previše razmišljati o kalorijama i želimo se počastiti jelom koje je prepuno "grešnih" zadovoljstava. Toj kategoriji itekako pripadaju pohane palačinke punjene sirom i šunkom. Recept za te sla(s)ne palačinke donosimo vam u nastavku.

 

Sastojci za pohane punjene palačinke:

  • 10-ak pečenih slanih palačinki
  • 40 dag šunke po želji
  • 30 dag gaude
  • 1-2 čašice kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • 10 dag glatkog brašna
  • 15-20 dag krušnih mrvica
  • masnoća za pohanje

Pohane punjene palačinke - priprema:

  1. Prvo ispecite slane palačinke. Možete ih napraviti po našem omiljenom i provjerenom receptu za palačinke mekane poput duše, samo iz sastojaka za smjesu izostavite rum i šećer.
  2. Prije punjenja palačinki gaudu narežite na malo deblje i duže ploške. Na jednu palačinku stavite dvije šnite šunke, preko razmažite jednu malu žlicu kiselog vrhnja i na sredinu stavite plošku gaude. Prvo preklopite krajeve palačinki, a zatim ih čvrsto zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.
  3. Sada slijedi klasično paniranje. Zarolane palačinke prvo uvaljajte u brašno, zatim oprezno umočite u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
  4. U dublju zdjelu stavite ulje ili drugu masnoću po želji na kojoj ćete pohati palačinke. Kada se masnoća zagrije, stavljajte palačinke u zdjelu i pržite ih prvo s jedne, a onda i s druge strane sve dok palačinka na bude zlatnožute boje.
U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

SAVJET: Ovako zarolane palačinke s manje punjenja nije potrebno učvrstiti čačkalicom, ali ako ćete ih puniti više ili dodavati još sastojaka, slobodno ih zaštitite i čačkalicom kako punjenje ne bi izašlo van tijekom paniranja i pohanja.

Pročitajte i ostale recepte za jednostavan ručak: 

Palačinke Palačinke mekane kao duša: Recept koji uvijek uspijeva Slika nije dostupna Mogu se napraviti za pola eura: Najlakši recept za slane palačinke bez glutena Pohane palačinke sa špinatom i sirom Recept za hrskave palačinke sa sirom i špinatom koje su gotove za tren oka Palačinke s tikvicama Recept za palačinke s tikvicama koje ćete željeti i za doručak i ručak i večeru Slika nije dostupna Recept za zapečene palačinke koje će voljeti i zakleti ljubitelji slatkih palačinki

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još