Sastojci za pohane punjene palačinke:
- 10-ak pečenih slanih palačinki
- 40 dag šunke po želji
- 30 dag gaude
- 1-2 čašice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 10 dag glatkog brašna
- 15-20 dag krušnih mrvica
- masnoća za pohanje
Pohane punjene palačinke - priprema:
- Prvo ispecite slane palačinke. Možete ih napraviti po našem omiljenom i provjerenom receptu za palačinke mekane poput duše, samo iz sastojaka za smjesu izostavite rum i šećer.
- Prije punjenja palačinki gaudu narežite na malo deblje i duže ploške. Na jednu palačinku stavite dvije šnite šunke, preko razmažite jednu malu žlicu kiselog vrhnja i na sredinu stavite plošku gaude. Prvo preklopite krajeve palačinki, a zatim ih čvrsto zarolajte. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve palačinke.
- Sada slijedi klasično paniranje. Zarolane palačinke prvo uvaljajte u brašno, zatim oprezno umočite u razmućena jaja i na kraju u krušne mrvice.
- U dublju zdjelu stavite ulje ili drugu masnoću po želji na kojoj ćete pohati palačinke. Kada se masnoća zagrije, stavljajte palačinke u zdjelu i pržite ih prvo s jedne, a onda i s druge strane sve dok palačinka na bude zlatnožute boje.
SAVJET: Ovako zarolane palačinke s manje punjenja nije potrebno učvrstiti čačkalicom, ali ako ćete ih puniti više ili dodavati još sastojaka, slobodno ih zaštitite i čačkalicom kako punjenje ne bi izašlo van tijekom paniranja i pohanja.
Pročitajte i ostale recepte za jednostavan ručak:
Dobar tek!