Renoviranje kuće zahtjevan je i dugotrajan zadatak, a kada uz kuću dođe i bazen koji je stajao nekorišten dva desetljeća, onda renovacija postane još izazovnija. Bazen koji je s godinama postao prljava kaljuža sada blista i pravo je mjesto za ljetnu uživanciju.

Galerija Par je uredio bazen kojeg nitko nije taknuo 20 godina - 6 Par je uredio bazen kojeg nitko nije taknuo 20 godina - 7 Par je uredio bazen kojeg nitko nije taknuo 20 godina - 2 +4 Bračni par uredio je bazen koji je stajao nekorišten 20 godina

Nakon što su se uselili u svoju novu kuću, bračni par Sabrina i Andrew Pougnet iz Ontarija u Kanadi imali su što vidjeti u svojem dvorištu – bazen koji nije bio korišten 20 godina.

Bazen je bio prekriven ceradom i tijekom godina punio se kišnicom i otpadom, što je dovelo do toga da na dnu razvije vlastiti ekosustav, poput jezera. Počeli smo s renoviranjem kuće onog dana kada smo dobili ključeve.

Završili smo gotovo cijeli glavni kat prije nego što smo skupili hrabrost uhvatiti se u koštac s bazenom. Kada smo kupili kuću, od prvog vlasnika doznali smo da će trebati puno posla da se bazen obnovi i da bude opet u funkciji, da vrati nekadašnje dane slave, kazala je Sabrina Pougnet za Jam Press.

Par je uredio bazen kojeg nitko nije taknuo 20 godina - 7 Bazen je izgledao poput kaljuže, a sada blista (Foto: Profimedia)

Susjedi su im rekli da je prošlo oko 20 godina otkako je bazen posljednji put korišten, zbog čega su htjeli angažirati profesionalce za njegovo renoviranje. Obratili su se lokalnim tvrtkama specijaliziranima za bazene, ali nisu dobili odgovor na poslane upite zbog velike potražnje zbog COVID-a.

Nisu znali ni hoće li se struktura bazena uopće moći spasiti dok nisu maknuli ceradu koja je toliko godina stajala skupljajući kišnicu i smeće.

Par je uredio bazen kojeg nitko nije taknuo 20 godina - 1 Sabrina i Andrew Pougnet iz Kanade renovirali su bazen koji je stajao nekorišten 20 godina (Foto: Profimedia)

Na kraju su odlučili pokušati sami ga obnoviti, a proces renoviranja objavili su u obliku serije videa na TikToku, koji su skupili više od 20 milijuna pregleda. Kada su uklonili ceradu, vidjeli su hrđu na zidovima bazena, zbog čega su bili zabrinuti da je šteta prevelika za ikakvu renovaciju. Srećom, nakon što su ispustili vodu i očistili skupljeno smeće, vidjeli su da se struktura bazena može spasiti jer je hrđa bila samo na površini te se mogla ukloniti.

Slika nije dostupna Sa skromnim budžetom: Bračni par sam je renovirao kuću poput profesionalaca

Slika nije dostupna Velika promjena: Od zapuštene kuće koju nitko nije taknuo 40 godina do predivnog doma

Bojali su se i da bi kaljuža koja je nastala u bazenu mogla imati nepodnošljiv miris, ali iznenadili su se kada su shvatili da smrad nije toliko strašan te su ga usporedili s mirisom morske trave na plaži. Kompletna renovacija bazena bila je gotova za nešto više od mjesec dana, a ukupna cijena iznosila je 20.020 dolara (oko 142.342 kune).

Par je uredio bazen kojeg nitko nije taknuo 20 godina - 8 Bazen koji je izgledao poput kaljuže sada je najljepše mjesto za uživanciju (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju