Društvena platforma TikTok je tijekom pandemije koronavirusa iznjedrila brojne viralne hitove kada je u pitanju brza i ukusna priprema hrane i pića. Od kave Dalgona do feta tjestenine iz pećnice – izbora je bilo napretek.

U posljednje vrijeme svi isprobavaju trik Emily Mariko za pripremu ukusnog jela od ostataka riže i pečenog lososa. Iako nije riječ o vizualno najprivlačnijem obroku, iznimno je ukusan te obiluje nekolicinom namirnica prepunih bjelančevina, vitamina i minerala.

Što trebate napraviti?
Emily Mariko na tanjuru vilicom usitni ostatke pečenog lososa koje je čuvala u hladnjaku te ih pomiješa s ostacima riže.

Na dobivenu smjesu doda kockicu leda te sve prekrije papirom za pečenje. Tanjur stavi u mikrovalnu pećnicu da ugrije ostatke hrane. Kocka leda je tu kako bi tijekom podgrijavanja jelu podarila prijeko potrebnu vlažnost.

Slika nije dostupna Hit-recept s društvenih mreža: Slasna tjestenina sa sirom gotova za tren

Ostatke kockice leda ukloni nakon podgrijavanja zajedno s papirom, a smjesu obilno začini umakom od soje, ljutim umakom Sriracha te japanskom majonezom poznatom po imenu Kewpie. Iako recept možete slijediti i s običnom kupovnom majonezom, japanska je slađa od obične te daje drugu dimenziju okusa.

Kewpie majonezu možete napraviti i kod kuće tako da pomiješate 200 grama kupovne majoneze s pola čajne žličice šećera, pola čajne žličice senfa Dijon i jednom žlicom rižina octa.

Nakon što je zagrijanu rižu i losos dobro začinila, Emily Mariko nareže nešto svježeg avokada, doda ukiseljeni i začinjeni kineski kupus (kimchi) pa sve zajedno posluži s listićima nori alga.

Slika nije dostupna Tako jednostavno, a prefino: Trik za pečenje jaja bez dodatnog ulja koji se širi društvenim mrežama

S obzirom na sve spomenute sastojke poput riže, ribe, algi i začina, ovo je svojevrsna dekonstrukcija kimbapa, odnosno korejskog sushija.

Kako Emily Mariko priprema popularno jelo od ostataka koje je pogledalo više od 70 milijuna ljudi, provjerite na njezinu TikToku.

@emilymariko

Best lunch of the week!

original sound - Emily Mariko

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju