Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Viralni hit za pripremu ručka od ostataka riže i pečenog lososa

03. studenoga 2021 Piše S.L.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvena platforma TikTok je tijekom pandemije koronavirusa iznjedrila brojne viralne hitove kada je u pitanju brza i ukusna priprema hrane i pića. Od kave Dalgona do feta tjestenine iz pećnice – izbora je bilo napretek.

U posljednje vrijeme svi isprobavaju trik Emily Mariko za pripremu ukusnog jela od ostataka riže i pečenog lososa. Iako nije riječ o vizualno najprivlačnijem obroku, iznimno je ukusan te obiluje nekolicinom namirnica prepunih bjelančevina, vitamina i minerala.

Što trebate napraviti?
Emily Mariko na tanjuru vilicom usitni ostatke pečenog lososa koje je čuvala u hladnjaku te ih pomiješa s ostacima riže.

Na dobivenu smjesu doda kockicu leda te sve prekrije papirom za pečenje. Tanjur stavi u mikrovalnu pećnicu da ugrije ostatke hrane. Kocka leda je tu kako bi tijekom podgrijavanja jelu podarila prijeko potrebnu vlažnost.

Slika nije dostupna Hit-recept s društvenih mreža: Slasna tjestenina sa sirom gotova za tren

Ostatke kockice leda ukloni nakon podgrijavanja zajedno s papirom, a smjesu obilno začini umakom od soje, ljutim umakom Sriracha te japanskom majonezom poznatom po imenu Kewpie. Iako recept možete slijediti i s običnom kupovnom majonezom, japanska je slađa od obične te daje drugu dimenziju okusa.

Kewpie majonezu možete napraviti i kod kuće tako da pomiješate 200 grama kupovne majoneze s pola čajne žličice šećera, pola čajne žličice senfa Dijon i jednom žlicom rižina octa.

Nakon što je zagrijanu rižu i losos dobro začinila, Emily Mariko nareže nešto svježeg avokada, doda ukiseljeni i začinjeni kineski kupus (kimchi) pa sve zajedno posluži s listićima nori alga.

Slika nije dostupna Tako jednostavno, a prefino: Trik za pečenje jaja bez dodatnog ulja koji se širi društvenim mrežama

S obzirom na sve spomenute sastojke poput riže, ribe, algi i začina, ovo je svojevrsna dekonstrukcija kimbapa, odnosno korejskog sushija.

Kako Emily Mariko priprema popularno jelo od ostataka koje je pogledalo više od 70 milijuna ljudi, provjerite na njezinu TikToku.

@emilymariko

Best lunch of the week!

original sound - Emily Mariko

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close