Bijele, ružičaste i crvene kamelije koje krase vrt vile Angiolina u Opatiji zasigurno su jedan od najljepših simbola proljeća i buđenja prirode. Ovo raskošno cvijeće savršeno se uklapa u gradske vrtove jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj, a upravo je vila Angiolina obilježila početak turizma u Opatiji.

Galerija Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 9 Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 8 Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 7 +5 Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 6

Sama vila sagrađena je u neorenesansnom stilu, a okružena je parkom, odnosno glasovitim arboretumom koji je značajan primjer hortikulturne parkovne baštine ovog podneblja.

Pastelne boje predivnih kamelija upotpunjuju vrt ove romantične ružičaste vile, a upravo se zbog ovog cvijeća, koje usprkos nježnom izgledu prkosi svim vremenskim uvjetima, osjećamo kao da smo ušli u vrt koji postoji samo u bajci.

Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 4 Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 4 (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Naime, bijele kamelije simboliziraju obožavanje i daju se nekome tko vam je drag, ružičaste simboliziraju čežnju i poklanjaju se osobi koja vam je nedostajala, a crvene ljubav i strast.

Ljepotu ovog nježnog cvijeta nije uspio poljuljati ni hladni i kišni vikend koji je iza nas, a s nekoliko otpalih latica kamelija i dalje ponosno mami poglede prolaznika svojim nježnim, ali efektnim bojama.

Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 6 Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 6 (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Ovaj raskošni cvijet, koji neodoljivo podsjeća na ružu, bio je omiljeni cvijet Coco Chanel te je postao i zaštitni znak kultnog brenda. Nježna biljka potječe iz Kine i Japana, a još se naziva i zimska ruža.

Kamelija Prekrasna kamelija: Raskošni cvijet koji će vaš trud znati nagraditi

Kamelija cvijeta od prosinca pa sve do svibnja, pa još stignemo posjetiti sve opatijske vrtove s romantičnim kamelijama.

Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 3 Procvjetali grmovi kamelija u parku Angiolina u Opatiji privlače pažnju ljubitelja cvijeća - 3 (Foto: Goran Kovacic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju