Svake godine s dolaskom toplijeg vremena pojavi se neka frizura koja uključuje podignutu ili barem polupodignutu kosu kako bi život na visokim temperaturama bio lakši, a koja postane hit.

Često ta frizura uključuje neku vrstu pletenica zahvaljujući kojima je lako moguće postići jedan od onih izgleda za koji se čini da se nismo puno trudili, ali istovremeno izgleda lijepo i romantično, pogotovo u kombinaciji s divnom haljinom i pletenom torbom.

I dok postoje pletenice čija izrada nije nimalo jednostavna, dobra je vijest da je verzija koja će biti popularna u nadolazećem razdoblju nevjerojatno lagana.

Radi se o upletenoj pletenici, odnosno pletenici s mjehurićima koja uključuje pletenje dva dijela kose oko središnjeg pramena. O tome koliko je frizura popularna govori i činjenica da je sve pretraživaniji pojam na internetu, a za izradu će vam trebati dosta gumica za kosu, po mogućnosti što manje primjetnih kako bi se stopile s kosom.

Ovo su koraci u izradi frizure:

1. Podijelite kosu na dva jednaka dijela kao da ćete raditi punđicu sa svake strane.

2. Jednu polovicu kose sklonite sa strane i ostavite za kasnije.

3. Od drugog dijela odvojite gornju trećinu kose i zavežite je gumicom.

4. Donje dvije trećine kose podijelite na dva dijela i svaki dio prebacite preko ranije odvojenog dijela, dok se ne sjedine naprijed.

5. Povežite ih gumicom za kosu.

6. Pomoću prstiju malo povucite, odnosno olabavite dio iznad gumice.

7. Ponavljajte postupak dok ne dođete do vrhova kose.

Cijeli postupak ponovite s drugom polovicom kose.

Sve nejasnoće oko navedenih koraka razriješit će vam video u nastavku:

Jednom kada svladate osnove moći ćete se još više zaigrati s kosom pa, primjerice, napraviti samo jednu pletenicu ili provlačiti maramu kroz kosu.

Svijetla ili tamna kosa, pitanje je sad: Koje nijanse bolje pristaju slavnim damama?

U svakom slučaju, opcija za frizuru u toplim mjesecima ne nedostaje, a u nastavku pogledajte još neke verzije opuštenih pletenica.