Kuhinju se, složit će se mnogi, može nazvati srcem doma, a baš zbog činjenice da se u kuhinji događa toliko toga, ona je često i najprljavije mjesto u domu.

Kuhinja je, naime, mjesto na kojem se nered lako stvara. Kuhanje je aktivnost koja za sobom povlači prljavo posuđe, masnoće koje nađu svoj put do zidova i podova, mrvice koje lete na sve strane...

Zato je kuhinja mjesto čijem se čišćenju mnogi svakodnevno posvećuju kako im se ne bi dogodio kaos. No, postoje neka područja u kuhinji koja i najuredniji među nama zaborave očistiti.

Na popisu takvih mjesta, odnosno stvari su - ručke. Svaki uređaj u kuhinji poput pećnice ili mikrovalne pećnice ima neku vrstu ručke ili upravljačke ploče. Ručke često imaju i ladice i kuhinjski ormarići.

A prilikom čišćenja ovo su površine na koje mnogi zaborave.

Ono što je bitno imati na umu je to da se radi o površinama koje često dodirujemo rukama dok kuhamo što znači da se na njima talože masnoće i druga prljavština.

Zbog toga je, kažu stručnjaci, bitno barem jednom tjedno dobro ih očistiti i dezinficirati.

Čišćenje pećnice Najlakši način čišćenja pećnica preko noći bez upotrebe kemikalija

Čišćenje 10 korisnih savjeta za brzo čišćenje doma

Zato idući put kad krenete u borbu s prljavštinom na radnoj površini, ormarićima, sudoperu... sjetite se i svih onih ručkica koje ste vjerojatno i sami nekad zaboravili očistiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju