Pranje suđa i obavljanje drugih kućanskih poslova u domu može imati negativne posljedice na izgled kože ruku i noktiju. Ova jednostavna rutina od 3 koraka pomoći će vam da uvijek budete zadovoljni izgledom svojih ruku


1. Nosite rukavice

Nedostatak vlažnosti je loša za ljepotu noktiju, a upravo zato oni su u zimskim mjesecima izloženi češćim lomovima. Ako želite spriječiti njihovo isušivanje i pucanje perite suđe s rukavicama, ali i nosite rukavice kada čistite druge dijelove doma, brišete prašinu i slično.

Nosite rukavice kad perete suđe, ali i kada čistite druge dijelove doma, i tako spriječite uništavanje noktiju.

2. Njegujte kožu uljem
Nakon što skinete rukavice s ruku, kožu ruku i noktiju nahranite njegujućim uljem. Ako nemate odgovarajuće ulje za njegu noktiju, ne brinite. Poslužite će i obično suncokretovo ili maslinovo ulje s kojima kuhate u kućanstvu.

Posebnu pažnju posvetite koži oko noktiju, i tako spriječite nastajanje zanoktica. Isprobajte i ovaj domaći recept za omekšavanje zanoktica.

3. Namažite ruke masnom kremom
Kad koža upije ulje, ruke namažite masnom kremom koja će osigurati dodatnu vlažnost ruku i noktiju te tako spriječiti lomove. Pretvorite ovu jednostavnu kozmetičku rutinu od 3 koraka u svoju svakodnevnicu i tako zajamčite prekrasan izgled ruku i noktiju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju