Na početku nove godine mnogi sanjanju o fit tijelu bez grama masnih naslaga i celulita, kakva se često mogu vidjeti na reklamama ili na društvenim mrežama poznatih influenserica, te donose odluke koje će im pomoći u ostvarivanju tog cilja.

Galerija Slavne dame: Reklama vs. stvarnost - 3 Slavne dame: Reklama vs. stvarnost - 4 Slavne dame: Reklama vs. stvarnost - 8 +4 Eva Longorija

I dok je uvođenje zdrave prehrane na jelovnik, kao i redovite vježbe izvrsna odluka za poboljšanje zdravlja bilo koje osobe, uspoređivanje sa slavnim osobama i nije najbolja ideja.

Ne samo da takvo ponašanje psiholozi ne preporučuju jer dovodi do negativnih emocija kao što je osjećaj manje vrijednosti, već je posve nepotreban čin. Nitko nije savršen, čak ni osobe koje poziraju s naslovnica modnih magazina ili na Instagramu.

Instagram vs. stvarnost: Slavne dame koje koriste filtere na društvenim mrežama - 3 Instagram vs. stvarnost: Slavne dame koje si vole "popraviti" izgled na društvenim mrežama

Dobro je poznato da iza „savršeno“ zaglađenih figura stoji Photoshop, Facetune i slični programi i aplikacije kojima je moguće dramatično promijeniti izgled. Njime se koriste čak i one osobe koje javno zagovaraju prirodnu ljepotu.

Na izgled tijela i kože mogu utjecati brojni faktori – od oscilacija u težini preko zdravstvenih tegoba do stresa kojem smo svi izloženi, a pogotovo u posljednje vrijeme. Primjerice, iako vježba svaki dan i zdravo jede, celulit povremeno ima i Jennifer Lopez, što je pokazala na nedavnom odmoru na Karibima.

Kako slavne dame izgledaju na „popeglanim“ fotografijama i u stvarnom životu, provjerite u našoj fotogaleriji.

Slavne dame: Reklama vs. stvarnost - 5 Fotografija Jennifer Lopez s Instagrama i od papparazzija s nedavnog odmora na Karibima (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju