Preteča sangrije je karipsko piće koje se zvalo sangaree. Njezina baza se sastoji od crvenog vina i ukusnog voća, a može se raditi i s bijelim vidnom i tada se naziva sangria blanca (bijela sangria).
Mi vam danas donosimo recept za varijantu s crvenim vinom i popularnim ljetnim voćem. Ključ ukusne sangrije je odabir kvalitetnog vina - što je ono bolje, to će i ovo piće biti bolje.
SASTOJCI:
- 2 litre crvenog vina
- 2 srednje breskve
- 2 šake kupina
- 2 šake malina
- 2 srednje kruške
- 4 marelice
- 1 limun
- 2 velike žlice šećera
PRIPREMA:
1. Ako imate kruške, marelice i breskve koje nisu špricane, samo ih operite. U suprotnom ih obavezno ogulite. Zatim ih nasjeckajte na manje komade jednake veličine. Zatim operite maline i kupine. Iscijedite sok od limuna.
2. U jednoj posudi pomiješajte voće. U veliki vrč ili zdjelu ulijte vino pa unutra ubacite šećer i dobro promiješajte. Zatim dodajte voće i limunov sok pa opet promiješajte. Stavite u hladnjak da se hladi preko noći.
3. Prije serviranja u vrč ili zdjelu možete ubaciti kockice leda ili jednostavno poslužiti sangriju u čašama u koje ste prethodno stavili led. Možete je procijediti pa poslužiti bez voća, ali bilo bi šteta uskratiti gostima užitak isprobavanja ovih pijanih voćkica koje su nekima čak i ukusnije od same sangrije.
SAVJET: U sangriju slobodno ubacit i sočno voće po svom ukusu.
Živjeli!