Zlatna, crvena i zelena tradicionalno su najzastupljenije boje prilikom blagdanskog uređenja doma. Međutim, ako vam se te boje možda ne sviđaju ili jednostavno želite promjenu, isprobajte netipične varijante.

Galerija Ružičasti Božić Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 8 Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 2 +9 Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji

Zašto, na primjer, ove godine ne biste imali ružičasti Božić? Ružičasta je vrlo popularna posljednjih nekoliko sezona kada je u pitanju moda, ali ljubiteljice te boje vole je unijeti i u svoj životni prostor, a ne samo u ormar.

U nastavku provjerite kako je možete iskoristiti i prilikom uređenja doma tijekom blagdanskog razdoblja.

1. Aranžman za blagdanski stol ili prozor

Tko kaže da i cvijeće ne može biti gost blagdanskog stola? Nježna ružičasta orhideja u društvu borovih grančica i ružičastih kuglica ukrast će pažnju vaših gostiju. Naravno, možete se odlučiti i za tradicionalniji okrugli aranžman s ružičastim svijećama i raznim ukrasima.

Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 7 Aranžman za blagdanski stol ili prozor u ružičastoj boji (Foto: Living4media)

2. Ukrasne kutije za kekse

Spremite kekse koje ste ispekli u ružičaste limenke. Slobodno iskoristite klasične srebrne limene kutije ili limenke koje možete oblijepiti samoljepljivom ružičastom folijom ili tapetom. Ako ne možete nabaviti tapetu i(li) foliju u željenoj nijansi, iskoristite tkaninu poput tila koju možete zavezati u mašnu oko limenke, tj. kutije.

Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji Spremite kekse koje ste ispekli u ružičaste limenke (Foto: Living4media)

3. Ružičaste kuglice

Što god kritičari ružičaste boje mislili o tome, kuglice u ovoj boji sjajno izgledaju na zelenoj jelki, stoga ih bez razmišljanja iskoristite prilikom kićenja. Bez obzira na nijansu, odlično će se slagati sa srebrnim i zlatnim kuglicama, ali slobodno eksperimentirajte i s drugim bojama.

Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 2 Kuglice u ružičastoj boji sjajno izgledaju na zelenoj jelki (Foto: Living4media)

4. Ružičasto božićno drvce

Oni najodvažniji mogu se odlučiti i za božićno drvce u ružičastoj boji. Naravno, radi se o umjetnom drvcu, a njegovim odabirom maksimalno se odmičete od tradicionalnog blagdanskog uređenja i stvarate uistinu unikatnu božićnu atmosferu u svom domu.

Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 9 Oni najodvažniji mogu se odlučiti i za božićno drvce u ružičastoj boji (Foto: Living4media)

I dvorište je bajka! Uđite u tako lijepo uređenu kuću medicinske sestre iz okolice Ludbrega Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 17 Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 7 Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 3 +19 Božićno uređenje kuće i okućnice Marije Ričko iz okolice Ludbrega - 2

5. Dajte mašti na volji prilikom odabira nijanse

Od takozvane prljavoružičaste koja sjajno izgleda u kombinaciji sa srebrnom ili pak nježne baby varijante do "vruće ružičaste"– ne ograničavajte se prilikom odabira nijansi. Nema pravila za korištenje ružičaste u blagdanskom uređenju, stoga dajte mašti na volju.

Ružičasti Božić Nema pravila za korištenje ružičaste u blagdanskom uređenju, stoga dajte mašti na volju (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju