Zlatna, crvena i zelena tradicionalno su najzastupljenije boje prilikom blagdanskog uređenja doma. Međutim, ako vam se te boje možda ne sviđaju ili jednostavno želite promjenu, isprobajte netipične varijante.

Galerija Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 8 Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 2 Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 1 +9 Nema pravila za korištenje ružičaste u blagdanskom uređenju, stoga dajte mašti na volju

Zašto, na primjer, ove godine ne biste imali ružičasti Božić? Ružičasta je vrlo popularna posljednjih nekoliko sezona kada je u pitanju moda, ali ljubiteljice te boje vole je unijeti i u svoj životni prostor, a ne samo u ormar.

U nastavku provjerite kako je možete iskoristiti i prilikom uređenja doma tijekom blagdanskog razdoblja.

1. Aranžman za blagdanski stol ili prozor

Tko kaže da i cvijeće ne može biti gost blagdanskog stola? Nježna ružičasta orhideja u društvu borovih grančica i ružičastih kuglica ukrast će pažnju vaših gostiju. Naravno, možete se odlučiti i za tradicionalniji okrugli aranžman s ružičastim svijećama i raznim ukrasima.

Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 7 Aranžman za blagdanski stol ili prozor u ružičastoj boji (Foto: Living4media)

2. Ukrasne kutije za kekse

Spremite kekse koje ste ispekli u ružičaste limenke. Slobodno iskoristite klasične srebrne limene kutije ili limenke koje možete oblijepiti samoljepljivom ružičastom folijom ili tapetom. Ako ne možete nabaviti tapetu i(li) foliju u željenoj nijansi, iskoristite tkaninu poput tila koju možete zavezati u mašnu oko limenke, tj. kutije.

Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji Spremite kekse koje ste ispekli u ružičaste limenke (Foto: Living4media)

3. Ružičaste kuglice

Što god kritičari ružičaste boje mislili o tome, kuglice u ovoj boji sjajno izgledaju na zelenoj jelki, stoga ih bez razmišljanja iskoristite prilikom kićenja. Bez obzira na nijansu, odlično će se slagati sa srebrnim i zlatnim kuglicama, ali slobodno eksperimentirajte i s drugim bojama.

Božićno dekoriranje doma u ružičastoj boji - 2 Kuglice u ružičastoj boji sjajno izgledaju na zelenoj jelki (Foto: Living4media)

4. Ružičasto božićno drvce

Oni najodvažniji mogu se odlučiti i za božićno drvce u ružičastoj boji. Naravno, radi se o umjetnom drvcu, a njegovim odabirom maksimalno se odmičete od tradicionalnog blagdanskog uređenja i stvarate uistinu unikatnu božićnu atmosferu u svom domu.

5. Dajte mašti na volji prilikom odabira nijanse

Od takozvane prljavoružičaste koja sjajno izgleda u kombinaciji sa srebrnom ili pak nježne baby varijante do "vruće ružičaste"– ne ograničavajte se prilikom odabira nijansi. Nema pravila za korištenje ružičaste u blagdanskom uređenju, stoga dajte mašti na volju.

Nema pravila za korištenje ružičaste u blagdanskom uređenju, stoga dajte mašti na volju Nema pravila za korištenje ružičaste u blagdanskom uređenju, stoga dajte mašti na volju (Foto: Shutterstock)

Koji je vama najljepši? Pet najpoželjnijih stilova kićenja božićnog drvca Pet stilova kićenja božićnog drvca - 6 Pet stilova kićenja božićnog drvca - 2 Pet stilova kićenja božićnog drvca - 4 +2 Pet stilova kićenja božićnog drvca - 3

Kuća u kojoj živi crveni Božić: Pogledajte ovaj čarobni dom, baš kao iz filma Crveni Božić Crveni Božić Crveni Božić +2 Crveni Božić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju