Zlatna, crvena i zelena tradicionalno su najzastupljenije boje prilikom blagdanskog uređenja doma. Međutim, ako vam se te boje možda ne sviđaju ili jednostavno želite promjenu, isprobajte netipične varijante.

Galerija Ružičasti Božić Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 4 Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 8 +9 Ružičasti Božić

Zašto, na primjer, ove godine ne biste imali ružičasti Božić? Ružičasta je vrlo popularna posljednjih nekoliko sezona kada je u pitanju moda, ali ljubiteljice ove boje vole je unijeti i u svoj životni prostor, a ne samo u ormar.

U nastavku provjerite kako je možete iskoristiti i prilikom uređenja doma tijekom blagdanskog razdoblja

1. ARANŽMAN ZA BLAGDANSKI STOL

Tko kaže da i cvijeće ne može biti gost blagdanskog stola? Nježna ružičasta orhideja u društvu borovih grančica i ružičastih kuglica ukrast će pažnju vaših gostiju. Naravno, možete se odlučiti i za tradicionalniji okrugli aranžman s ružičastim svijećama i raznim ukrasima.

Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 4 Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 4 (Foto: Living4media)

2. UKRASNE KUTIJE ZA KEKSE

Spremite kekse koje ste ispekli u ružičaste limenke. Slobodno iskoristite klasične srebrne limene kutije ili limenke koje možete oblijepiti samoljepljivom ružičastom folijom ili tapetom. Ako ne možete nabaviti tapetu i(li) foliju u željenoj nijansi, iskoristite tkaninu poput tila koju možete zavezati u mašnu oko limenke, tj. kutije.

Ljubičasti Božić Ljubičasti Božić: Ideje za uređenje doma u divnim nijansama kraljevske boje

Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 5 Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 5 (Foto: Living4media)

3. RUŽIČASTE KUGLICE

Što god kritičari ružičaste boje mislili o tome, kuglice u ovoj boji sjajno izgledaju na zelenoj jelki, stoga ih bez razmišljanja iskoristite prilikom kićenja. Bez obzira na nijansu, odlično će se slagati sa srebrnim i zlatnim kuglicama, ali slobodno eksperimentirajte i s drugim bojama

Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 2 Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 2 (Foto: Living4media)

4. RUŽIČASTO BOŽIĆNO DRVCE

Oni najodvažniji mogu se odlučiti i za božićno drvce u ružičastoj boji. Naravno, radi se o umjetnom drvcu, a njegovim odabirom maksimalno se odmičete od tradicionalnog blagdanskog uređenja i stvarate uistinu unikatnu božićnu atmosferu u svom domu.

Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 10 Ružičasta boja u blagdanskom uređenju doma - 10 (Foto: Living4media)

5. DAJTE MAŠTI NA VOLJU PRILIKOM ODABIRA NIJANSE

Od takozvane prljavoružičaste koja sjajno izgleda u kombinaciji sa srebrnom ili pak nježne "baby" varijante do "vruće ružičaste"– ne ograničavajte se prilikom odabira nijansi. Nema pravila za korištenje ružičaste u blagdanskom uređenju, stoga dajte mašti na volju.

Ružičasti Božić Ružičasti Božić (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju