Ako ste među onima koji nestrpljivo čekaju sezonu jagoda, onda imamo još jedan recept koji bi vam se mogao svidjeti.

Radi se o šarloti od jagoda, torti kojoj nije odoljela ni Nataša Pralica. Nakon što ju je napravila, torta je, kaže otišla u nekoliko sati. Napomenula je kako se šarlota može praviti s voćem po želji, a i kremice su promjenjive.

No, mi vam danas ipak donosimo njezin recept s jagodama. Prije nego se bacite na pripremu, dobro je znati i da je šarlota dosta brzo gotova i ne peče se.

SASTOJCI

ZA KREMU:
- 1 limun šećer
- 1 vanilin šećer
- 150 grama šećera u prahu
- 600 ml čvrstog jogurta
- 150 grama sira mascarponea
- 2 vrećice mljevene želatine
- 200 ml slatkog vrhnja

OSTALO:
- 500 grama jagoda (možda malo više - ovisi o dekoraciji)
- 400 grama piškota
- 300 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer

PRIPREMA

KREMA S JOGURTOM I MASCARPONEOM:

1. Želatinu pripremite s vodom kako je navedeno na poleđini vrećice i ostavite da nabubri, možete ju pripremiti u lončiću.

2. Za to vrijeme izradite slatko vrhnje i dodajte limun šećer i vanilin šećer, izmješajte.

3. Dodajte šećer u prahu, jogurt i mascarpone, sve sjedinite.

4. Želatinu otopite iznat vatre koja je namještena na najmanje. Nataša napominje da ona podigne još iznad (drži u zraku) da toplina lagano otapa želatinu da ne bude vruća.

5. Želatinu lagano ulijte u kremu i dobro izmješajte.

SLAGANJE ŠARLOTE:

1. Okrugli obruč postavite na željenu tacnu.

2. Piškote izrežite na visinu obruča.

3. Dio piškote bez šećera kratko uronite u mlijeko koje ste pomiješali s vanilin šećerom.

4. Piškote slažite uz rub obruča tako da ušećereni dio stoji prema van, popunite i dno.

5. Ulijte pola kreme na piškote.

6. Jagode prepolovite
i poslažite po kremi.

7. Piškote umačite u mlijeko i slažite preko jagoda, koristite i ostatke piškota koje ste rezali.

8. Rasporedite preostalu kremu.

9. Stavite tortu u hladnjak da se stegne (Nataša ju je ostavila da prenoći).

10. Ostatak jagoda složite po torti.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.