Posebna sredstva za intimnu higijenu brenda Saugella stigla su i u hrvatske ljekarne. Riječ je o brendu iza kojeg stoji više od 40 godina istraživanja i razvoja specijaliziranih proizvoda za intimnu njegu žena. Odgovarajuća dnevna intimna higijena temelj je za održavanje intimnog zdravlja, osobito u trudnoći ili postmenopauzi kada postoji povećani rizik od infekcije.

Tema intimne njege često je zanemarivana, pa velik broj žena i nije svjestan koliko je važno obratiti posebnu pažnju intimnoj higijeni. Jednako tako, većina žena nije svjesna kako svakodnevne navike poput bavljenja sportom, depilacije, korištenja antibiotika i kontracepcije te uložaka i tampona povećava rizik od pojave vaginalnih infekcija.

U trudnoći je rizik još i veći jer infekcije tada nisu štetne samo za ženu nego i za njezino nerođeno dijete. Stoga je izuzetno važno informirati žene o važnosti odabira posebno formulirane intimne kozmetike kako bi se osigurala učinkovita zaštita u svakoj situaciji.

Aktivni sastojak Saugella Attive, Timol, ekstratk timijana, ima dokazan antibakterijski i antifungalni učinak što ga čini pogodnim za zaštitu od upala. Prevencija bi trebala postati navika i biti ispred liječenja, osobito kod žena koje planiraju trudnoću, trudnica i dojilja

--ginekolog Mislav Herman

Liniju za intimnu njegu žena Saugella čine upravo proizvodi dizajnirani tako da štite tzv. dobre bakterije i obnavljaju vaginalni ekosustav žena svih dobnih skupina. Saugella je vrlo popularna u zemljama zapadne Europe, a prepoznali su je i ginekolozi koji je preporučuju svojim pacijenticama, osobito kada je potrebna pojačana zaštita i njega intimnog područja.

Iza branda Saugella stoji više od 40 godina istraživanja i razvoja specijaliziranih proizvoda za intimnu njegu žena. Sve njezine formulacije bazirane su na tvarima prirodnog podrijetla iz ljekovitih biljaka. Sinergijsko djelovanje ovih tvari aktivno doprinosi održavanju vulvovaginalnog ekosustava te stabiliziranju pH vrijednosti. Svaki sastojak ovih sredstava za intimnu njegu specifično djeluje na održavanje zdravstvenog stanja intimnog područja te može pomoći u smanjenju neugodnih simptoma kod pojave bakterijske vaginoze ili vaginalne kandidijaze.

Ključnom činjenicom smatram to što u podlozi ovog proizvoda stoje brojne znanstvene studije, što i nama liječnicima ulijeva povjerenje da ga sa sigurnošću možemo preporučiti ženama u najosjetljivijim stanjima, kao što su trudnoća ili menopauza. Istraživanja su naime dokazala kako je pH sastav sredstava za intimno pranje ključan za očuvanje vaginalnog ekosustava. Naravno, pritom je iznimno važno odabrati odgovarajuće sredstvo.

Aktivni sastojak Saugella Attive, Timol, ekstrakt timijana, ima dokazan antibakterijski i antifungalni učinak, što ga čini pogodnim za zaštitu od upala. Prevencija bi trebala postati navika i biti ispred liječenja, osobito kod žena koje planiraju trudnoću, trudnica i dojilja, rekao je dr. Mislav Herman, ginekolog u Klinici za ženske bolesti i porođaje KBC-a Zagreb.

Na hrvatskom se tržištu sada može pronaći:

- Saugella Attiva, funkcionalno sredstvo za intimno pranje sa izraženim antifungalnim i antibakterijskim sastojcima, namijenjeno ženama s ponavljajućim bakterijskim i gljivičnim infekcijama intimnog područja te kod kojih postoji visok rizik od pojava infekcija tijekom trudnoće i nakon poroda, kao i za vrijeme mjesečnice.
Saugella Attiva namijenjena je ženama s ponavljajućim bakterijskim i gljivičnim infekcijama intimnog područja Saugella Attiva namijenjena je ženama s ponavljajućim bakterijskim i gljivičnim infekcijama intimnog područja (Foto: PR)

- Saugella Attiva Gel jest lubrikant obogaćen ekstraktima timijana s antimikrobnim djelovanjem koji se preporučuje kod suhoće intimnog područja, ali i tijekom terapije antibioticima ili antimikoticima.

- Saugella HydraSerum inovativno je sredstvo koje istovremeno čisti i hidratizira, posebno dizajnirano za žene u menopauzi, ali i za ostale žene koje pate od neugodnih simptoma vaginalne suhoće.

- Saugella YouFresh namijenjen je svakodnevnoj njezi žena od adolescencije do menopauze. Nakon uporabe ostavlja dugotrajan osjećaj svježine, a ima i umirujuće djelovanje.

U slučaju kandidijaze ili bakterijske vaginoze podaci iz literature pokazuju da komponente dobivene iz biljnih ekstrakata sa antimikrobnim i protuupalnim djelovanjem, kao što je timol, imaju dokazano blagotvorno djelovanje. Sredstva za intimno pranje trebaju biti formulirana na kiselom pH koji je pogodan za održavanje zdravog ekosustava rodnice. Upravo su to osobine Saugella proizvoda za intimnu higijenu žena.

U Italiji, domovini Saugelle, provedena je studija u koju je bila uključena 2641 žena različitih dobnih skupina u različitim fiziološkim životnim situacijama (trudnice, babinjače, žene koje se kreću u rizičnom okruženju kao što su teretane i bazeni). Rezultati studije nedvojbeno su ukazali na učinkovitost i sigurnost svih proizvoda Saugella – u ispitanica je dokazan nestanak neugodnih simptoma poput svrbeža, peckanja, eritema, edema, dispareunije, normalizacija vaginalnog pH, a tijekom trudnoće i nakon porođaja spolna nelagoda bitno se smanjila.
Saugella HydraSerum namijenjen je ženama u menopauzi, ali i ostalim ženama koje pate od neugodnih simptoma vaginalne suhoće Saugella HydraSerum namijenjen je ženama u menopauzi, ali i ostalim ženama koje pate od neugodnih simptoma vaginalne suhoće (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju