U svijetu frizera postoje i oni koji su zahvaljujući svojem talentu došli do toga da se brinu za kosu najvećih svjetskih zvijezda. Čak i nakon desetljeća u poslu, i dalje rade čaroban posao i frizure koje su prava mala umjetnička djela.

Galerija Žena s predivnom kosom Philip B. Peppermint Avocado piling za vlasište, 665 kn Kiehls Amino Acid Scalp-Restoring Treatment Mask, 369 kn +1 John Frieda Detox & Repair šampon za kosu, 69,90 kn

Osim za crvene tepihe, majstori su i za svakodnevnu njegu i stiliziranje kose, one frizure koje možda neće dospjeti na TV ekrane, ali će izazivati divljenje okoline.

Ekipa magazina Glamour zamolila je neke od tih najboljih svjetskih frizera da s njima podijele savjete kako bi svatko od nas mogao imati najbolju moguću kosu. Radi se o frizerima koji su se u svojoj dugogodišnjoj karijeri brinuli za kose princeze Diane, Lady Gage, Gigi Hadid, sestara Kardashian, Rihanne...

Njihovi savjeti za kosu od kojih svi mogu imati koristi su:

  • Zdravlje kose stvarno počinje iznutra. Stvari poput prehrane, prikladnih suplemenata, spavanja i kontroliranja stresa mogu napraviti veliku razliku kada je u pitanju kosa.
  • Nemojte se bojati isprobavati nove stvari i eksperimentirati s različitim stilovima i proizvodima. Kako se vi razvijate, tako bi trebala i vaša kosa.
  • Svaka žena trebala bi mijenjati frizuru dva puta godišnje. Boju, oblik, slojeve, dužinu... To ne mora biti velika promjena, nego nešto što će vam dati svježinu.
  • Nemojte težiti savršenstvu. Ne samo da je nedostižno nego je i dosadno i izgleda neprirodno. Kosa izgleda puno više cool kada nije sve na mjestu.
  • Naglašavajte prirodnu ljepotu svoje kose umjesto da se borite protiv nje. Pravilno je njegujte i stilizirajte te pronađite frizuru koja najbolje odgovara vašem obliku lica, teksturi kose i načinu života.
  • Koristite kosu kao način da izrazite sebe, svoju osobnost i individualni stil. Nemojte se bojati mijenjati je s vremena na vrijeme za svjež izgled koji odgovara vašem osobnom stilu i raspoloženju.

Kojeg bi se pravila svi trebali pridržavati u frizerskoj fotelji?

  • Ne donosite nikakve emocionalne odluke. Mnogi klijenti traže velike promjene nakon prekida ili drugih velikih promjena u životu. Velikim odlukama o promjeni frizure dajte neko vrijeme prije nego što ih provedete u djelo.
  • Njega kose uvijek treba biti na prvom mjestu. Dobar stil postaje sjajan kada je kosa najzdravija, a fokus stilista treba biti na stvaranju zdrave podloge.
  • Najvažniji je proces konzultacija u kojem frizer daje stručno mišljenje o tome što netko treba napraviti s kosom, a onda zajednički donose najbolju odluku.
  • Ne bojte se svoje kose, eksperimentirajte s njom, ona raste besplatno.

Slika nije dostupna Želite se ošišati? Sedam frizura za sve tipove kose zbog kojih nećete požaliti

Margot Robbie 10 slavnih žena s tako dobrim bob-frizurama koje će vas potaknuti na promjenu

Na kraju, u našoj galeriji izdvojili smo i neke proizvode koji će vam pomoći na putu do najbolje kose koju ste ikad imali.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju