Iako još uvijek čekamo dolazak pravog proljeća i visokih temperatura, nada da će se to stvarno dogoditi nije nas nimalo napustila, a dolazak toplijih dana za mnoge će značiti i promjenu garderobe, make upa, manikure..., ali i frizure.

Galerija

Ako i sami svaki dan razmišljate o ovoj posljednjoj promjeni, stručnjaci za kosu izdvojili su frizure s kojima u nadolazećem razdoblju ne možete pogriješiti.

Koje su to frizure pogledajte u nastavku, a prije nego krenete birati i svoju potencijalnu novu frizuru naglašavamo da se radi o klasicima koji su moderni iz sezone u sezonu i zbog kojih ne biste trebali požaliti jednom kada se odlučite na taj korak. U svakom slučaju, prije bilo kakve drastične promjene dobro je obaviti i razgovor s vašom frizerkom koja će najbolje znati koja frizura odgovara vašoj kosi.

1. Asimetrični bob

Ako vam je bob prekratak, i lob dolazi u obzir, a asimetrični rez osigurat će vam mistični, šik i seksi izgled. Ako se ošišate na duljinu iznad ramena, stručnjaci kažu da ćete dobiti kosu koja će savršeno uokviriti vaše lice i istaknuti vaše najbolje karakteristike.

Asimetrični bob glumice Naomi Watts
Asimetrični bob glumice Naomi Watts (Foto: Guliver Image)

2. Valoviti pixie

Teksturirani Pixie poput onoga koji nosi glumica Ruth Negga bit će prema riječima stručnjaka frizura ljeta. Pixie je sam po sebi drska frizura koja osobi koja ju nosi osigurava mladenački izgled. Dodavanjem valova ova frizura podiže se ne jednu novu, još bolju razinu.

Ruth Negga i valoviti bob
Ruth Negga i valoviti bob (Foto: Guliver Image)

3. Bob s razdjeljkom po sredini

Bok s razdjeljkom po sredini je istovremeno klasičan i moderan. Radi se o frizuri čija popularnost ne jenjava, a koja uvijek izgleda fantastično, pogotovo ako se kosi doda volumen.

Kaia Gerber nosi bob s razdjeljkom po sredini
Kaia Gerber nosi bob s razdjeljkom po sredini (Foto: Profimedia)

4. Slojevita kovrčava kosa

Ako se pita stručnjake, vrijeme je da kovrčave dame prigrle svoj prirodni izgled. Njihov savjet je i da vašim korvčama dodate slojeve tako da imaju lijep oblik, a da istovremeno uokviruju vaše lice.

Slojevita kovrčava kosa glumice Kerry Washington
Slojevita kovrčava kosa glumice Kerry Washington (Foto: Guliver Image)

5. Pixie sa šiškama

Ako vam sprivlači kratka, ali ipak ne prekratka kosa, onda je pixie sa šiškama savršen odabir za vas. Kombinacija pixie fizure i šiški je prema riječima stručnjaka nevjerojatno dobra i dodat će sjaj vašem licu.

Scarlett Johansson i pixie sa šiškama
Scarlett Johansson i pixie sa šiškama (Foto: Guliver Image)

6. Lob

Dugi bob, odosno lob jedna je od frizura koje svoje mjesto dobije na gotovo svim listama frizura s kojima nećete pogriješiti. Radi se o savršenoj dužini za sve koji ne žele previše kratiti kosu, ali ipak žele kraću dužinu od one na koju su navikli.

Natalie Portman voli lob
Natalie Portman voli lob (Foto: Guliver Image)

7. Slojevito ošišana duga kosa koja uokviruje lice

Ovaj klasični rez namijenjen je za sve one koji ne žele previše eksperimentirati, ali žele izgledati lijepo. To je frizura koja je omiljena glumici Jennifer Aniston, a svi znamo da je upravo ona vlasnica frizure koja se često kopira u frizerskim salonima.

Jennifer Aniston vlasnica je frizure koja se rado kopira
Jennifer Aniston vlasnica je frizure koja se rado kopira (Foto: Guliver Image)