Kupovina je mnogim ženama, između ostalog, i način relaksacije, ali kupovina kupaćeg kostima je nešto drugačija priča. Umjesto da u tome uživamo, kupnju kupaćeg najradije bismo preskočile jer često nismo zadovoljne kako nam stoji. No idućih 7 savjeta pomoći će vam da se to promijeni i u kupovinu kupaćeg kostima napokon ćete ići s osmijehom

1. Budite realni
Razmislite koje su vam omiljene ljetne i morske aktivnosti i prema tome izaberite model kupaćeg kostima. Volite li na plaži biti aktivni i igrati picigin, spuštati se niz tobogan ili se baviti nekom drugom zabavnom rekreacijom, gornji dio kupaćeg u obliku trake vjerojatno neće biti dobar izbor jer može skliznuti. Ako vam je na plaži pak omiljena aktivnost sunčanje, izaberite kupaći na kojem će se tragovi od sunčanja najmanje vidjeti.

U mnogim trgovinama gornji i donji dio kupaćeg mogu se kupiti zasebno, tzv. mix&match, što odgovara mnogim ženama jer u gornjem dijelu ne nose istu veličinu kao u donjem dijelu. I to je sasvim u redu

2. Budite iskreni kada razmišljate o vlastitom tijelu
Na policama trgovina prednjače bikiniji niskih krojeva gaćica i gornjih dijelova koji se vežu tankim trakicama, ali ponuda vrlo često ne odgovara realnoj situaciji. To znači da većini žena takvi kupaći kostimi ne odgovaraju. Kada jednom počnete razmišljati na taj način, u kupovinu kupaćeg ići ćete puno opušteniji i znat ćete što stvarno želite. Možda vašem tijelu više odgovaraju dublje gaćice ili gornji dio koji pruža čvršću potporu grudima. Kupite onaj kupaći kostim koji ćete stvarno i nositi.

3. Razmišljajte izvan okvira
Da biste pronašli savršeni kupaći kostim vjerojatno ćete trebati obići više trgovine u potrazi za kostimom s kojim ćete biti u potpunosti zadovoljni. Oboružajte se strpljenjem, izdvojite vrijeme i krenite u potragu koja će završiti uspješno.

4. Prepoznajte kojeg je točno oblika vaše tijelo
Ovo je ključno znati kada želimo odrediti koji nam model kupaćeg kostima najbolje odgovara. Primjerice, žene čije je tijelo kruškolikog oblika vrlo često imaju problema s gaćicama kupaćeg jer im u bokovima odgovaraju, ali su im preširoke u struku.

5. Isprobajte grudnjake i gaćice drugačijih veličina
U mnogim trgovinama gornji i donji dio kupaćeg mogu se kupiti zasebno, tzv. mix&match, što odgovara mnogim ženama jer u gornjem dijelu ne nose istu veličinu kao u donjem dijelu. I to je sasvim u redu. Pronađite kupaći koji vam stoji, u kojem se osjećate dobro, čak i ako to znači da ćete nositi gornji i donji dio drugačijih stilova, pa možda i kupljeni u drugim trgovinama. Miješanje stilova čak je i dobrodošlo posljednjih sezona.

6. Ne bojte se nekonvencionalnog

Bikini nije vaš stil, a ne sviđaju vam se baš ni jednodijelni kupaći kostimi? Nemojte misliti da morate nositi onakav kupaći kakav vam prvi padne na pamet kada pomislite na klasični kupaći. Možda ćete se na plaži najbolje osjećati u gaćicama nalik boksericama i sportskom grudnjaku. Ili je za vas kupaći nalik kratkom kombinezonu? Isprobajte razne stilove i pronađite onaj koji vam najviše odgovara.

7. Zabavite se
Kupaći kostim povezujemo sa slobodnim vremenom, ljetovanjem, zabavom, dokoličarenjem, uživancijom – pa zašto onda ne biste to imali na pameti i dok ga kupujete? Opustite se i guštajte u kupovini, isprobajte modele kupaćih kakve niste do sada – razmišljajte o tome kao o zagrijavanju za odličan provod na odmoru. Pročitajte i 10 rečenica koje pomisli svaka žena kad kupuje kupaći kostim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju