Bez obzira jeste li, kada je u pitanju majka vašeg supruga, "osvojili Eurojackpot" ili se borite s "mukama po svekrvi", radi se o ženi s kojom trebate biti u dobrim odnosima jer je ona odgojila muškarca kojeg volite.

To je osoba koja će biti dio svih vaših obiteljskih okupljanja i već je to dovoljan razlog da učinite sve kako bi vaš odnos bio dobar.

Dok će neke žene trebati uložiti više truda, druge, one sretnije, će sa svojom svekrvom od samih početaka imati prijateljski odnos.

U kojoj god skupini se nalazile, postoji pet pogrešaka koje morate izbjegavati od samog početka ako želite izgraditi dobar i pozitivan odnos sa svojom svekrvom.

1. Svekrvu nemojte tretirati kao smetnju

Ukoliko želite da muževa obitelj postane i vaša obitelj, pa tako i vaša svekrva, ponašajte se prema njoj kao prema bilo kojoj osobi s kojom želite izgraditi dobar odnos. Kao što ne biste vikali na novog prijatelja ili suradnika, tako ne trebate to činiti ni s novim članovima svoje obitelji, dok ne uspostavite odnos pun međusobne brige i poštovanja.

2. Ne zaboravite njezinu fotografiju na zidu s fotografijama

Najlakši način da se vaša svekrva osjeća kao da više nije dio obitelji vašeg supružnika je taj da izbacite svaki njezin trag iz svoga doma. Ako poželite napraviti nešto takvo, još jednom se podsjetite da je to majka vašeg supruga.

3. Prestanite pretpostavljati da obje želite iste stvari kada je u pitanju vaš međusobni odnos

Ako vi želite od starta biti najbolja prijateljica sa svojom svekrvom, ne znači da je ona spremna za takvu bliskost. Umjesto toga, dopustite da se vaš odnos razvije postupnim upoznavanjem, dijeljenjem interesa i međusobnim pomaganjem, baš kao što odnose razvijate i sa svojim prijateljima.

4. Neka vaša svekrva ima svoje trenutke

Možda njezin pire-krumpir nije ni približno dobar kao vaš, ali ponekad joj priuštite to zadovoljstvo da ima dojam da je situacija obrnuta.

S nekoliko pohvala upućenih njezinim kulinarskim vještinama ili izboru haljine na vrlo jednostavan način učinit ćete da se osjeća dobro i po pitanju sebe, ali i kad je riječ o vama i vašem odnosu. Naime, ako vaša svekrva osjeti da između vas postoji neka vrsta natjecanja, u najgorem slučaju ponašat će se prema vama kao prema "nižem biću", a u najboljem će postati jako natjecateljski nastrojena. Niti jedan od tih scenarija nije dobar.

5. Nikad nemojte misliti da je njezin način pogrešan način

Ne kaže se bezveze da postoje dvije strane svake priče. Omalovažavanje mišljenja vaše svekrve samo zato što se razlikuje od vašeg pogrešno je. Umjesto toga, dajte joj priliku i pokušajte otkriti zašto ona ima drugačiji pogled na situaciju od vas. Bitno je znati da ju možete pitati za mišljenje, ali ne morate uvijek i poslušati njezin savjet.

Pročitajte i dvije dokazano najbolje taktike za osvajanje (buduće) svekrve.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju