Jeste li znali da je Kleopatra bila prva žena koja se sama brinula o svojim obrvama? U starom Egiptu su i muškarci i žene mineralima u prahu premazivali obrve kako bi bile deblje, tamnije i kako bi im isticale oči.

Obrve su danas postale jedan od standarda ljepote. One oblikuju izgled cijelog lica pa nas je često strah brigu oko obrva uzeti u svoje ruke. Trendovi su se mijenjali toliko često da danas možemo prepoznati svako desetljeće po određenom tipu obrva.

1920-tih i 1930-tih bile su popularne tanke obrve koju su izgledale kao da su dame povukle crtu tankim, crnim kistom. Već desetljeće nakon se pojavio novi trend, prirodne i punije obrve koje su trebale biti usklađene s tenom i bojom kose. Takav trend je 1950-tih nastavila i Merlin Monroe, a definirala ga je 60-tih Sophia Loren koja je prva počela obrve kratko šišati i češljati prema gore.

Obrve - 3 Sophia Loren je prva počela obrve češljati prema gore (Foto: Getty Images)

Danas postoji samo jedno pravilo: nosite onakve obrve kakve odgovaraju vašem obliku lica. Prirodno je moderno, a pomoću ovih savjeta možete dobiti isti rezultat kao da ste bili u salonu. Umjesto puder obrva ili microbladinga isprobajte ovih pet koraka i sami napravite profesionalne obrve koje savršeno odgovaraju vašem licu.

Nekad i sad: Slavne žene i obrve - 5 10 dokaza da jedan detalj može promijeniti izgled cijelog lica

1. Pustite da obrve narastu

Beauty stručnjaci kažu da im je najveći problem raditi s obrvama kojih nema. Često nam se zna dogoditi da pincetom iščupamo jednu dlačicu, a na obrvi nastane velika rupa. Iako će možda neko vrijeme izgledati neuredno, to je prvi i osnovni korak koji morate poduzeti kako bi narasle vaše prirodne obrve koje se kasnije mogu oblikovati prema vašem licu. Kako bi ojačali dlačice i potaknuli njihov rast, premažite ih ricinusovim uljem.

2. Odredite svoj oblik

Iako se na prvu čini kao težak zadatak, za određivanja savršenog oblika obrva potrebna je samo jedna olovka. Da biste odredili duljinu obrva, držite olovku uz nosnicu i usmjerite je ravno prema čelu. Tako ćete odrediti mjesto gdje obrva treba početi. Sada olovku okrenite dijagonalno i držite je u ravnini s nosnicom kako bi odredili gdje vaša obrva treba završiti. Najteži dio je određivanje luka obrve. Stručnjaci preporučuju da olovku stavite uz nosnicu i pronađete kut od 45 stupnjeva tako da olovku okrećete preko oka.

3. Ukrotite dlačice

Kao što smo spomenuli u prvom koraku, samo jedna dlačica može napraviti problem. Stručnjaci preporučaju da bi se obrve trebale čupati nakon tuširanja jer su dlačice onda najmekše. Počešljajte dlačice prema dolje i provjerite jesu li sve iste duljine. Ako nisu, škaricama za obrve ih skratite. Tek onda je vrijeme za čupanje. Još jedan plus čupanja obrva nakon tuširanja je eliminiranje boli.

4. Pravilno čupajte obrve

Nakon što smo ukrotili dlačice, treba ih počupati. Najbolje bi bilo jednu po jednu. Čupajte samo one dlačice koje se nalaze na sredini obrva, ispod obrve i oko kapka. Nemojte čupati dlačice iznad obrve. Za vrhunski čisti rez nacrtajte oblik koji bi htjeli imati pa po njemu čupajte obrve. Obrve su sestre, a ne blizanke pa ne morate težiti savršenoj simetriji.

Slika nije dostupna "Opet ga kupujem": Ulje za kosu kojem žene dijele petice, a od kojeg rastu i obrve

5. Popunite praznine

To je najbolje učiniti olovkom za obrve. Malim, kratkim potezima pratite dlačicu i tako popunjavajte praznine. S mikro potezima ćete postići prirodniji izgled. Na kraju obrve obojite sjenilom ili gelom za obrve koji će im dati puniji, prirodniji izgled.

Obrve - 1 Sami napravite obrve kao iz salona (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju