Proljeće je obično doba godine u kojem nam kroz glavu prolaze ideje o dijetama i pripremama za ljeto.

Međutim, izgladnjivanje nikad nije dobra opcija, ali zdrava prehrana je. Ako se odlučite za zdravu prehranu, osim što nećete biti gladni, rezultati koji postignete bit će dugoročni.

Naravno, uvijek postoje oni trenuci u kojima želimo samo na brzinu nešto pojesti, a da u tom trenutku ne biste posegnuli za čokoladom, nije loše imati ideju i za pripremu nekog brzinskog snacka koji će utažiti glad, a čijih se kalorija ne trebate pribojavati.

Čokolada Zašto žudimo za slatkim kada smo pod stresom (i kako si pomoći)?

Bombonjera Daj griz! Četiri razloga zbog kojih je dobro jesti čokoladu

Ideju za jedan takav donosimo u nastavku.

Za snack su vam potrebni rižini krekeri, zrnati sir i rajčica, a priprema se sastoji tek od toga da na dva rižina krekera stavite malo zrnatog sira i kriške rajčice i dobit ćete obrok koji će utažiti vašu glad, ali i izazvati osjećaj sreće kada shvatite da ste preskočili čokoladu.

Ako ipak želite nešto slatko, rajčice zamijenite žličicom meda.

Naravno, u važem životu treba biti mjesta i za omiljeni slatkiš jer najbitniji je balans tako da se ništa loše neće dogoditi ni ako pojedete čokoladu.

A kada su u pitanju rižini krekeri, oni su odlična podloga i za druge namirnice, pa i za kremasti namaz od tune koji će se svidjeti svima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju