Da bi se oduprijeli visokim temperaturama u afričkim kolonijama britanski vojnici su prije 150 godina nosili pamučne uniforme svijetle boje s predimenzioniranim gumbima, pojasom, džepovima te epoletama.

Galerija Safari stil popularan je i ovoga ljeta na zagrebačkim ulicama Safari stil na zagrebačkim ulicama - 5 Sunčane naočale iz H&M-a +4 Safari stil na zagrebačkim ulicama - 4

Takozvana muška uniforma za safari je s godinama mijenjala izgled i namjenu, a s vremenom se transformirala u šik komade za dame – od košulja i jakni do zanimljivih haljina.

U šezdesetim godinama prošlog stoljeća takav je safari stil popularizirao francuski dizajner Yves Saint Laurent, a veliki obol njegovoj slavi dale su i glumačke dive iz zlatnog doba Hollywooda.

Torbice oko struka i dalje su pravi hit među ljubiteljicama mode Odobrile Hrvatice: Modeli torbi koji ove sezone suvereno vladaju špicom

Safari stil je i danas iznimno popularan, a pogotovo u ljetno vrijeme. Dokazala je to i modna blogerica Lara Medić koja je za šetnju centrom Zagreba odabrala Asosovu haljinu safari stila u bež boji.

Safari stil na zagrebačkim ulicama - 2 Safari stil i danas je iznimno popularan u street style kombinacijama (Foto: Slaven Janđel)

Riječ je o mini modelu napravljenom od ugodnog materijala koji dopušta koži da diše i laska preplanulom tenu, dok pojas naglašava ženstvenu siluetu.

Safari haljinu modna je blogerica sparila sa crnim sandalama na vezanje visokih potpetica i otvorenih prstiju te s unikatnom kožnatom torbom bosanskohercegovačkog brenda Helenas.

Izdanje je zaokružila H&M-ovim sunčanim naočalama tigrastih okvira, predimenzioniranim naušnicama, decentim satom te delikatnim lančićem.

Uzbudljive modne kombinacije Lare Medić možete pratiti i na njezinom Instagram profilu. 

Pogledajte i šarmericu sa zagrebačke špice u idealnim hlačama za ljeto:

Šarmerica iz centra Zagreba: Hlače koje ističu ženstvenost ljepše i od skinny modela Street style zgodne brinete iz centra Zagreba - 3 Street style zgodne brinete iz centra Zagreba - 6 Street style zgodne brinete iz centra Zagreba - 2 +2 Street style zgodne brinete iz centra Zagreba - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju