Kada su uređivali svoj stan od 37 kvadrata u zagrebačkim Remetama, Anamarija Udovičić Pavlinović i njezin suprug Dario znali su da će kupaonica od otprilike 2,80 kvadrata biti poseban izazov. Gdje smjestiti perilicu za rublje najviše ih je brinulo, no našli su izvrsno rješenje te dobili savršeno uređenu malu kupaonicu.

Galerija Savršeno uređena kupaonica od nepuna tri kvadrata Savršeno uređena kupaonica od nepuna tri kvadrata Savršeno uređena kupaonica od nepuna tri kvadrata - 3 +2 Savršeno uređena kupaonica od nepuna tri kvadrata stana u zagrebačkim Remetama

Zanimljivo je zapravo što u nepuna tri kvadrata stane! U kupaonicu smo uspjeli smjestiti tuš kabinu, umivaonik, ormarić ispod umivaonika, perilicu za rublje, košaru za veš, drugi ormarić iznad toaleta, WC školjku, radijator, police za zid i pokoji ukras, opisuje Zagrepčanka Anamarija Udovičić Pavlinović.

S obzirom na malu kvadraturu njihova stana u zagrebačkim Remetama, Anamarija i njezin suprug Dario nastojali su prostor iskoristiti najbolje što su mogli. Kada je kupanica došla na red za uređivanje, već su tada znali da to neće biti lagan zadatak.

Savršeno uređena kupaonica od nepuna tri kvadrata - 3 Perilica rublja smjestila se ispod umivaonika (Foto: Privatne fotografije)

Kako i u mnogo većim stanovima od našega zna biti problematično pozicioniranje perilice rublja, možete misliti kako je to tek bilo kod nas, u 37 kvadrata, kaže Anamarija. Ipak, rješenje postoji za sve, pa su se dosjetili jedne zanimljive ideje, a to je da perilicu rublja smjeste ispod umivaonika, zatvore je ormarom, a mjesto koje ostane kraj nje iskoriste za košaru za veš. Ideja nije bila jednostavna za izvest, najprije zbog jako ograničenog prostora, zatim zbog kompliciranog sifona i na kraju krajeva zbog same dimenzije perilice i pozicioniranja iste.

Petra iz Varaždina preuredila je svoju kupaonicu od tri kvadrata u koju je stao i walk-in tuš Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 1 Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 9 Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 10 +8 Petra Tarodi iz Varaždina preuredila je svoj stan, a najdraža prostorija joj je nova kupaonica - 18  

Iako na slikama možda sve izgleda potpuno uobičajeno, ipak smo se morali odreći nekih stvari kako bismo tu ideju uspješno proveli u djelo. Ukoliko želite na jednak način smjestiti perilicu rublja, ispod umivaonika, onda ona ipak treba biti te nestandardne dimenzije, odnosno puno manja od uobičajenih perilica. Iako na slikama ne izgleda tako, u trgovinama i uživo djeluje kao beba perilica pored ostalih. Samim time i umivaonik se mora podignuti na dimenziju koja je ipak nešto viša od standarda, savjetuje Anamarija Udovičić Pavlinović koja je velika zaljubljenica u uređenje interijera, a njezin rad možete pratiti na Instagram profilu AestheticMagnetic.

Stan od 37 kvadrata u kojem je svaki centimetar iskorišten - 10 Plavi mali raj: Zagrebački stan od 37 kvadrata u kojem je baš svaki centimetar iskorišten

Tako lijepi stan u Sesvetama u kojem je preuređena kupaonica glavna zvijezda - 16 I terasa je krasna: Stan u Sesvetama u kojem su modularna kuhinja i preuređena kupaonica baš wow

Iako takvo pozicioniranje perilice ima neke određene nedostatke, kako je Anamarija navela, bez obzira na to, prostor je jednako funkcionalan i služi svojoj svrsi kao i sve ostale "standardne" kupaonice.

Nama je prilikom uređenja kupaonice najbitnija bila, naravno, funkcionalnost, ali nipošto se nismo htjeli odreći estetike, a ni drugog prostora u stanu kojeg bi, svakako, negdje morala zauzeti perilica rublja. S obzirom na mogućnosti koje smo imali, zadovoljni smo, iako se jedva čekamo upustiti u neki novi makover, zadovoljno će Anamarija.

Savršeno uređena kupaonica od nepuna tri kvadrata - 1 Savršeno uređena kupaonica od nepuna tri kvadrata stana u zagrebačkim Remetama (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju