Šest mjeseci nakon što je rodila svoje prvo dijete, kći Rose Dorothy, Scarlett Johansson zablistala je na crvenom tepihu 87. dodjele nagrade Oscar. Scarlett nije bila među nominiranima, bila je samo prezenterica, ali i to je bio dovoljan povod da odjene jednu od najljepših zelenih haljina s oskarovskog crvenog tepiha.

Galerija Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2015. godine - 4 Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2015. godine - 1 Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2015. godine - 2 +7 Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2015. godine

Scarlett Johansson tada je bilo friško udana za francuskog novinara Romaina Dauriaca. U kolovozu 2014. rodila je njihovu kćer Rose, a par se vjenčao u listopadu iste godine. Bio je to drugi brak za Johansson, nakon onoga s Ryanom Reynoldsom, ali par se razveo 2017. godine.

Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2015. godine - 2 Scarlett Johansson i Romain Dauriac na dodjeli Oscara 2015. godine (Foto: AFP)

No tada, na krilima novoga braka i majčinstva, glumica je stigla na dodjelu Oscara koja se održala 22. veljače 2015. u Dolby Theatreu u Hollywoodu. Scarlett je izgledala senzacionalno u zelenoj haljini talijanske modne kuće Versace koja je zacementirala njezin status kraljice stile.

Haljina koja prati liniju tijela imala je kratki šlep i lijepi dekolte koji je glumica upotpunila veličanstvenom zelenom ogrlicom. Nakitom se poigrala i na lijevom uhu te je nosila svjetlucavu viseću naušnicu u obliku izduženog cvijeta sa zelenim listićima. Obrijana kosa sa strane stajlingu Scarlett Johansson dala je dašak neobuzdanog punk-stila.

Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2015. godine - 3 Scarlett Johansson izgledala je senzacionalno u zelenoj haljini modne kuće Versace (Foto: AFP)

Pozirajući na crvenom tepihu 87. dodjele Oscara, Scarlett se susrela s Johnom Travoltom, s kojim je 2004. glumila u filmu "Priča o Bobbyju Longu". Johansson i Travolta nisu se bili vidjeli nekoliko godina, a glumica je bila istaknula kako je Johna uvijek lijepo sresti.

No iz njihove zajedničke fotografije s crvenog tepiha na kojoj Travolta ljubi kolegicu u obraz, držeći ruku oko njezina struka, mnogi su zaključili da se Scarlett nije osjećala ugodno, pogotovo zbog njezina izraza lica.

Scarlett Johansson i John Travolta na dodjeli nagrade Oscar 2015. godine Scarlett Johansson i John Travolta na dodjeli nagrade Oscar 2015. godine (Foto: Profimedia)

Ubrzo nakon dodjele objasnila je da je ta fotografija izvađena iz konteksta.

Fotografija koja kruži nespretni je zamrznuti kadar našeg susreta, koji je bio vrlo sladak i potpuno dobrodošao. Ta fotografija ne odražava ono što je prethodilo i ono što je uslijedilo, ako vidite taj trenutak uživo. Još jedan način na koji smo bili obmanuti, dezinformirani i pretvoreni u senzaciju. Nisam vidjela Johna nekoliko godina i uvijek ga je zadovoljstvo pozdraviti, razjasnila je Scarlett Johansson.

Scarlett Johansson na dodjeli Oscara 2015. godine - 6 Haljina je istaknula ženstvenu figuru Scarlett Johansson (Foto: AFP)

Prije 20 godina na Oscarima: Haljina Charlize Theron bila je sušta suprotnost ulozi za koju je osvojila Oscara Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 1 Charlize Theron u Guccijevoj haljini na dodjeli Oscara 2004. godine - 3 +7 Charlize Theron kao Aileen Wuornos u filmu 'Čudovište'

Legendarna haljina Cindy Crawford jedna je od najkopiranijih, a i ima svoju stranicu na Wikipediji Cindy Crawford i Richard Gere na dodjeli Oscara 1991. Cindy Crawford blistala je u crvenoj Versace haljini Cindy Crawford na dodjeli Oscara 1991. +1 Cindy Crawford i Richard Gere na dodjeli Oscara 1991.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju