Oblaci su oduvijek fascinirali ljude kao prirodna pojava koja nas privlači svojim izgledom, oblikom, sastavom, a često su i sinonim za ultimativnu mekoću, pa i za zaljubljenost i užitak kada kažemo da je netko na sedmom nebu. Mnogi oblake vole i promatrati, fotografirati ih i diviti im se.

Oblaci su nakupine vodenih kapljica, ledenih kristala ili smjese kapljica i kristala koje lebde u Zemljinoj atmosferi. Nastaju kad se zrak zasiti vodenom parom, što se može dogoditi zbog povećanja količine vodene pare u zraku ili zbog smanjenja temperature zraka ispod temperature rosišta.

Najljepši su bijeli oblaci koji plove nebom svjetloplave boje kada je vrijeme vedro i sunčano, ali i oni tmurni imaju svoju čar i svrhu jer i oni su dio prirodnih meteoroloških pojava. Oblaci nas često asociraju i na nešto idealno, gotovo nestvarno lijepo jer tko barem jednom u životu nije maštao o tome kako leži na oblaku i zamišljao taj savršeni osjećaj...

Možda i vi imate prijateljicu, sestru, kolegicu, rođakinju koja je fascinirana oblacima pa ako tražite poklon koji će je sigurno razveseliti, kliknite na našu fotogaleriju na početku teksta u kojoj smo skupili sedam jako zgodnih stvarčica koje će oduševiti svakoga tko voli oblake.

Slika nije dostupna Kako medena: Vaza s medvjedićem na ljuljački u kojoj će cvijeće biti još i ljepše

Možda su baš ogledalo ili jastučić u obliku oblaka savršen izbor za poklon, ili će to biti šalica s motivom oblaka, a možda izaberete kućni ogrtač s oblacima. Pronašli smo i kroksice s oblacima, luster u obliku oblaka i valjak s izrezbarenim oblacima – ljubiteljice oblaka sigurno će biti oduševljene!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju