Postoje brojni savjeti unutar beauty industrije koji su od velike koristi i koji su pomogli brojnim ženama. No postoje i oni mitovi o šminkanju u koje većina žena i dalje vjeruje, a stvarno ne bi trebale. Provjerite u članku o kojim je točno mitovima riječ.

1. Uvijek prvo morate nanijeti korektor ispod očiju.
Naravno da to nije pogrešno, ali nije ni obvezno ići tim redoslijedom. Ako želite uštedjeti na vremenu i ostvariti besprijekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči.

S obzirom na to da se prah tijekom nanošenja sjenila zna naći na drugim dijelovima lica, pogotovo ispod očiju, onda je ovaj pristup jednostavniji. Kada završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite vlažnom maramicom te onda nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah se neće zalijepiti za korektor te se tako podočnjaci neće činiti tamnijima nego što jesu.

2. Tamne obrve svima dobro pristaju.
Guste i tamne obrve sve su popularnije, no to ne znači da svima jednako dobro pristaju. Svatko od nas ima različite obrve i tome se trebamo prilagoditi, a ne slijediti trendove.

Svaki proizvod ima svoj datum isteka trajanja, stoga povremeno provjerite je li proizvod promijenio boju ili miris

Uvijek možete naglasiti prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali nemojte pretjerivati jer vaše obrve tada neće izgledati nimalo prirodno.

3. Nikad ne nanosite šminku prstima.
Mnogi ljudi ne vole dirati svoje lice jer ih je strah da će na taj način dodatno širiti klice i bakterije. No prsti zapravo mogu biti odličan make-up alat. Naravno, prije nanošenja šminke vaše ruke moraju biti čiste.

Naime, prsti su odličan izbor za nanošenje tekuće podloge te kremastih proizvoda poput korektora i rumenila. Zbog tjelesne topline koju imaju prsti pomažu pri blendanju podloge i pigmenta na vrlo prirodan način.

4. Korektor uvijek treba biti svjetliji od tona kože.
Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutralizira crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor s bijelom bazom minimalizira izgled bora.

Stoga birajte korektor ovisno o tome kakav izgled želite postići, a ne prema ovome mitu. Jer ponekad svjetlija boja nije najbolji izbor kada želite sakriti određenu nesavršenost.

Make-up Pet make-up grešaka koje se modno osviještenim Francuskinjama ne događaju

Stavljanje olovke za usne "Traje satima": Olovka za usne od 8,90 kuna koju žene ne prestaju hvaliti

5. Šminka je loša za kožu.
Vrlo je lako kriviti šminku za svaku reakciju kože. No važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu prehranu, svakodnevno čišćenje lica, obvezno skidanje šminke prije spavanja te često čišćenje make-up kistova.

Također, većina proizvoda ima formule koje su dizajnirane da ne začepljuju pore te da koža ostane prozračna i nakon njihova nanošenja.

6. Kozmetički proizvodi nemaju rok trajanja.
Ništa ne traje zauvijek, pa tako ni kozmetički proizvodi. Oni jesu napravljeni tako da dugo traju, ali nakon određenog vremena njihovi se sastojci mogu pokvariti.

Stoga povremeno provjerite datum isteka trajanja te je li proizvod promijenio miris ili boju.

7. Skuplja šminka je kvalitetnija.
Viša cijena proizvoda ne jamči i višu kvalitetu. Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupnje šminke. Zapravo, većina sastojaka u svim je proizvodima slična, bez obzira na to je li riječ o skupom ili pristupačnijem make-up brendu.

Imajte na umu i da je kraći popis sastojaka na proizvodu bolji od duljeg popisa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju