Malo koji osjećaj može se usporediti s osjećajem koji pruža orgazam. Nogometaši ga uspoređuju sa zabijanjem gola u najkritičnijim trenucima, dok ga žene znaju usporediti s užitkom koji im pruža uživanje u čokoladi. Nije ni čudo jer i tijekom seksualnog vrhunca i konzumiranja najomiljenije slatke hrane mozak ispušta iste kemikalije koje pogodno utječu na zdravlje, vitalnost, kao i na to da se osjećamo lijepima i poželjnima.

Suprotno tome, žene koje ne mogu doseći klimaks nerijetko se suočavaju s osjećajem duševne boli i nezadovoljstva, stoga na dosezanju eksplozije užitke treba neumorno raditi i truditi se da ona bude što češća! Orgazama nikada ne može biti previše, a tome u prilog idu i blagodati koje pruže pripadnicama nježnijeg spola.

1. Smanjuje stres
Ne čudi da žene orgazam uspoređuju s čokoladom. I tijekom seksualnog klimaksa i konzumiranja čokolade hipotalamus proizvodi i ispušta tzv. hormon sreće endorfin koji ima slično djelovanje kao opijati. Ovaj neuroprijenosnik opušta dijelove mozga iz kojih proizlaze strah i tjeskoba.

2. Pomaže kod mršavljenja
Mozak tijekom orgazma ispušta i neurotransmitere feniletilamin i serotonin. Kemijski spoj feniletilamin smanjuje apetit te ga se također može naći u čokoladi. Serotonin ima istu funkciju te djeluje umirujuće, pruža osjećaj zadovoljstva i mentalne opuštenosti.

>> 4 seks poze kao stvorene za uživanje

>> Seks poze kao stvorene za uživanje

3. Usporava starenje
Za klimaksa se povećava razina hormona DHEA nazvanog i eliksirom mladosti zbog njegove moći da izgledamo i osjećamo se mlađe. Ovaj hormon poboljšava pamćenje i funkciju mozga općenito, ubrzava metabolizam, pospješuje krvožilni sustav i čini kožu zdravom i sjajnom.

4. Jača imunitet
Istraživanja su pokazala da žene koje redovito doživljavaju orgazam imaju za jednu trećinu višu razinu imunoglobulina A, antitijela koje pomaže organizmu u obrani protiv raznih infekcija, ponajprije protiv prehlade i gripe.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju