Ne postoji brzo rješenje za sretan brak. No, prema anketi u kojoj je sudjelovalo četiri tisuće ispitanika, način postoji i vrlo je jednostavan. Sve što vam treba je malo vremena, prstohvat truda i decilitar razgovora

Kako bi vam lakše pojasnili tajnu formulu za sretan brak, poslužit ćemo se brojkama. 

Provedite barem 22 puta mjesečno kvalitetno vrijeme sa svojim suprugom. 7 puta mjesečno organizirajte ugodne večernje trenutke. Barem 2 puta mjesečno otiđite na večeru - neka to bude romantični sastanak kao u vrijeme dok ste još bili dečko i cura. 

Pokažite osjećaje, mazite se i budite romantični kad osjetite da je došlo za to vrijeme. Neka vaše geste umjesto riječi govore 'volim te', 'drago mi je što sam s tobom', 'cijenim tvoju podršku'...

Sve to je vrlo izvedivo, jednostavno i što je najvažnije - učinkovito!

Naime, kako smo svi vrlo zaposleni, prečesto podrazumijevamno naše partnere pod 'zdravo za gotovo', a pritom zaboravljamo na emocije, odnosno pokazivanje emocija. Upravo na tom polju i pucaju brakovi. Ukoliko njegujemo partnera, posvetimo mu vrijeme, brak će postati čvršći, a emocije snažnije. 

Svi parovi na svijetu uživaju u šetnjama, zajedničkim trenucima, na večeri ili jednostavno, u maženju pred televizorom. 

Dodajte tome 'cvijeće i čokoladu', ne doslovce, razumije se, no iznenadite partnera povremeno nekim poklonom. Naravno, to ne znači da ćete trošiti besmisleno ili partnera iznenaditi klasičnim poklonom s mašnicom. 
To može biti i neka sitnica, CD s omiljenom glazbom, omiljeni kolači, dobar film koji je oduvijek željela ili želio pogledati...bilo što, no pokažite da ste našli vremena i za njega/nju.  

Nadalje, dozvolite partneru slobodu. Neka barem jednu večer mjesečno provede bez vas, u društvu prijatelja.

Ponekad, a bilo bi dobro barem jednom mjesečno, preuzmite neku obavezu svog partnera. Primjerice, umjesto supruge napravite veliko spremanje stana, skuhajte večeru ili ručak. 

I posljednje, ali jednako važno - KOMUNICIRAJTE! 
Svaka ozbiljna veza temelji se na povjerenju i razumijevanju, a preduvjet za to je dobra komunikacija. Razgovarajte s vašim partnerom kad god za to imate prilike.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju