Muškarci koji uživaju u zavođenju žena plesom sada imaju i znanost koja im ide u korist. Potvrđeno je kako je mrdanje stražnjicom i mahanje rukama u ritmu glazbe pripadnicama ljepšeg spola neodoljivo

Britanski i njemački znanstvenici snimili su 19 muškaraca 3D kamerama dok su plesali i skinuli njihove pokrete te zamolili 37 žena da ocijene koji su muški plesni pokreti dobri, a koji loši.

'Ovo je prvo istraživanje koje objektivno dokazuje razliku između dobrih i loših plesača, a muškarce širom svijeta će sigurno zanimati koji su to pokreti koji privlače žene', rekao je psiholog Nick Neave s britanskog sveučilišta Northumbria.

Rezultat je osam pokreta koji čine razliku između dobrog i lošeg plesača. Pokreti vratom, trupom, lijevim ramenom, bokovima i koljenom, pokreti ramenima, širenje ruku te pomicanje centralnog dijela trupa i vrata su ono što žene najviše primjećuju, a muškarce koji sve to uključe u ples prvo zamjećuju na plesnom podiju.

Stručnjaci se slažu kako su takvi pokreti u ritmu glazbe ono što šalje signale o muškim reproduktivnim kvalitetama te dokazuju njihovu snagu i šalje pozitivne signale vezane uz zdravlje.

'Ukoliko muškarac zna što žene najviše gledaju moći će poraditi na pokretima i time povećati svoje šanse kod pripadnica ljepšeg spola', tvrdi jedan od stručnjaka te naglašava kako je istraživanje pokazalo kako većinu žena privlači isti tip pokreta.

A kako izgleda najzavodljiviji ples na svijetu pogledajte u videu i dobro se zabavite:

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju