Prirodne promjene na koži povezane s procesom starenja počinju se pojavljivati nakon 25. godine. Suha koža, izraženije bore, gubitak čvrstoće i tonusa, povećana osjetljivost s pojavom crvenila te neravnomjerna debljina kože znakovi su starenja.

Tanja i manje otporna od kože tijela, koža lica je također više izložena vanjskim štetnim utjecajima, sunčevom zračenju, vjetru, hladnoći i onečišćenju, te trpi opetovane mišićne kontrakcije koje izaziva izražajna mimika.

Sila gravitacije uzrokuje popuštanje mišićne strukture lica, što dodatno naglašava opuštenost kontura lica i vrata.

Koža lica će dakle prva pokazati najvidljivije znakove zrelosti.

A iako je kvaliteta kože dijelom određena našim genetskim nasljeđem, prirodno starenje također rezultira dubokim promjenama međustanične tvari, mijenjajući koheziju tkiva i međustaničnu razmjenu.

Slika nije dostupna 5 razloga zašto bismo trebali koristiti serum za lice

Slika nije dostupna Za glatko lice: Inovativni serum koji koži vraća čvrstoću i zdravlje

Ove duboke strukturne i funkcionalne promjene očitovat će se kako na epidermalnoj, tako i dermalnoj i mišićnoj razini. Biokemijske promjene na staničnom, pa čak i molekularnom stupnju postaju vidljive kroz morfološke promjene (crvenilo, duboke bore itd.). Mnogo skrivenije promjene, pogoršane ukupnim neodgovarajućim obrambenim sposobnostima našeg epidermalnog štita koji je postao nedostatan, teže je uočiti. Njihove posljedice naposljetku prelaze granice estetskih problema starenja.

Kao odgovor na specifične probleme devitaliziranih i/ili zrelih trenutnih stanja kože, Biologique Recherche ponudio je Sérum 3R, kombinaciju 12 snažnih aktivnih sastojaka koji ciljano djeluju na određene nedostatke i njihove posljedice na prerano starenje kože.

Radi se o serumu koji svojim djelovanjem omogućuje bolju regeneraciju stanica, a sa svojim sredstvima djeluje i na ponovno zatezanje kože lica te smanjuje nadražaje i upale.

Rezultat korištenja je svijetla, ujednačena koža koja opet postaje mladolika i svježa. Osim toga, tekstura kože je profinjena, a ten je ujednačen i blistav. I na kraju, koža je zaštićena i manje osjetljiva.

Biologique Recherche Sérum 3R Biologique Recherche Sérum 3R (Foto: Biologique Recherche)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju