Zamislite da imate popis aktivnosti koje možete raditi sa svojom djecom svakog dana adventa koje će vam omogućiti stvaranje najljepših uspomena.

Galerija Božićne kartice za cijelu obitelj Božićne kartice za cijelu obitelj Božićne kartice za cijelu obitelj +1 Božićne kartice za cijelu obitelj

Upravo nam takva ideja dolazi od brenda Posterz, iza kojeg stoji Slavonka Ivona Palko, 27-godišnjakinja koja se primarno bavi digitalnim marketingom u jednoj stranoj IT tvrtki. Zajedno sa sestrom Ines osmislila je božićne kartice koje oduševljavaju male i velike.

Kako nam kaže, božićne kartice su nastale potpuno spontano i slučajno, iz želje za uljepšavanjem blagdana njenim nećacima.

Cijelu tu ideju potakla je moja sestra Ines, koja je svojoj djeci (Zara, tada 2 godine i Noel, tada 2 mjeseca) prije dvije godine radila adventski kalendar.

Riječ je o 25 božićnih kućica koje su posložene na komodu dnevnog boravka gdje su tvorile malo božićno selo s božićnim dekoracijama i svjetlima, polarnim životinjama i bijelim pokrivačem.

U svakoj od njih nalazio se jedan mali slatkiš, a neke je dodatno „začinila“ raznobojnim papirima na koje je ispisala božićne aktivnosti u kojima će oni kao obitelj zajednički uživati i stvarati svoju blagdansku čaroliju, kaže.

Božićne kartice za cijelu obitelj Božićne kartice za cijelu obitelj (Foto: Privatna arhiva)

Iduće je godine ta ideja podignuta na višu razinu.

Ines je odlučila da svaka kućica zaslužuje po jednu aktivnost kako bi se nakon dana provedenog na poslu, odnosno u vrtiću mogli posvetiti jedni drugima. U isto to rijeme sam ja na Posterzu lansirala afirmacijske kartice te smo prokomentirale kako bi umjesto rukom ispisanih šarenih papirića u božićne kućice mogli stavljati male kartice, koje bi nam ostale i za buduća slatka iščekivanja Božića .

Kartice su svojevrsna oda najljepšim uspomenama iz djetinjstva koje su sestre doživjele.

Oglasile su prodaju setova kartica u jednoj grupi na društvenim mrežama u kojoj se više od 30 mama javilo sa željom za kupnju. Uskoro su krenule i poruke oduševljenja idejom, ilustracijama i navedenim aktivnostima, a oduševljenje su dijelila i njihova djeca. U inboks su im pristizale fotografije djece kako sade pšenicu, boje medenjake jestivim bojama, odlaze na klizanje i slično. Osim što su im same aktivnosti bile zabavne, uzbudljivo im je bilo i iščekivanje nove aktivnosti, odnosno otkrivanje kartice za taj dan.

Stvaranje najljepših uspomena 

Koliko su takve blagdanske aktivnosti u okružju najmilijih važne za djecu, govori i iskustvo Ivone i njezine sestre.

Sjetile smo se našeg djetinjstva i svega što smo voljele raditi. Kada smo mi bile malene, još je bilo mnogo snijega zimi, a kako smo imale veliko dvorište i uzbrdicu u njemu, svake smo se zime grudale, sanjkale, pravile snjegoviće i anđele u snijegu, i ta sjećanja nam i dalje žive.

Sjećamo se odlazaka kod tate u tvrtku po paketić i slikanje s Djedom Božićnjakom te odlazaka na Advent u grad. Sjećamo se i zajedničkog kićenja bora i pakiranja poklona, pisanja pisama Djedu Božićnjaku, kao i ostavljanja keksa i mlijeka ispod bora da se Djedica zasladi kad dođe u naš dom. Upravo to želimo i novim generacijama, kaže nam Ivona.

Na koncu su napravile set od 37 kartica s aktivnostima, uz dodatak tri prazne kartice na koje je moguće ispisati neku novu željenu aktivnost.

Svoj set možete naručiti putem weba, Instagrama i Facebooka te tako svojim mališanima priuštiti advent koji će dugo pamtiti. Nalazite li se pak na području Osijeka i Baranje, možete ih i osobno preuzeti.

Božićne kartice za cijelu obitelj Božićne kartice za cijelu obitelj (Foto: Privatna arhiva)

50 dana do Božića: Ukrasi uz koje će božićni duh trajati cijelu godinu Božić H&M Home, 12,99 eura Šalica s motivom iz 'Prijatelja', Amazon.de 32 eura +2 IKEA, mirisna svijeća u zlatnoj limenci, 3,30 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju