Sukobi između generacija sasvim su normalna stvar, ali odnos između svekrve i snahe ponekad se čini kao ratna zona. Poštovanje je temelj svakog odnosa, a nadmetanje između dvije žene koje vole istoga muškarca ponekad zna biti tako iscrpljujuće.

Svekrve su žene pune životnog iskustva, a kad njihova djece stvore obitelj, one imaju potrebu usmjeriti ih i pomoći im svojim vrijednim savjetima koje su naučile kroz život. Ipak, to nekad može prijeći granicu normale i razljutiti snahu.

Odnos između svekrve i snahe jedan je od kompliciranijih u životu pa žene koje žive ovu ulogu moraju biti podosta oprezne. Čak su i istraživanja potvrdila da je miješanje svekrve u brak učestali uzrok raspada brakova, a u nastavku možete pročitati 10 situacija zbog kojih je ovaj odnos na lošem glasu.

1. Mama kaže ne, baka kaže da

Miješanje u odgoj jedna od gorih stvari koju baka može napraviti. Bake su neprocjenjive u životu svakog djeteta, ali roditeljska riječ treba biti zadnja.

2. Kad će beba? Ja stvarno želim biti baka.

Pritisak oko roditeljstva jedna je od učestalijih grešaka koju svekrve ponavljaju – iznova i iznova. Bez obzira na to tko postavlja ovo pitanje, ono bi se društveno trebalo puno više osuđivati jer pripada najintimnijom sferi vašega života.

3. Kritiziranje kulinarskih sposobnosti

Svekrva vam je podijelila svoj hvaljeni recept za nedjeljni kolač. Potrudili ste se kako biste joj uštedjeli vrijeme, sami ste ga pripremili i odnijeli na obiteljski ručak. Međutim, glazura vam je puknula, a krema se baš nije stisnula pa je svekrva odlučila pred svima kritizirati vaše slastičarske sposobnosti.

4. Upadanje u riječ dok razgovarate sa suprugom

Baš ste se našli u raspravi s mužem. Svekrva se stvorila niotkuda i priklonila se mišljenju svoga sina, uz suptilni komentar o vašoj tvrdoglavosti.

5. Savjetovanje sina

Sine, mama najbolje zna što je dobro za tebe. Ova je rečenica naljutila vojsku snahi. Mama zna najbolje – to je istina, ali ne kada imate 45 godina i dvoje djece, tada supruga ipak zna bolje.

6. Komentiranje izgleda

Ako vam svekrva iz čista mira i bez pitanja kaže da ste se udebljali ili smršavili, to nije iskrenost, nego izlazak iz zone poštovanja koji je zacementirao brojne odnose.

Snaha i svekrva Jedan od kompliciranijih odnosa: 10 stvari koje žena može naučiti od svekrve

7. Dolazak bez najave i kritiziranje nereda

Upravo ste došli s posla i pokupili klince iz škole. Kuhate ručak, perete suđe i brišete prašinu u isto vrijeme. Svekrva dolazi nenajavljena – jer je baš bila u prolazu, a onda nabaci komentar o tome kako vam izgleda dnevni boravak. To je također jedna od situacija zbog koje su svekrve na lošem glasu.

Mama i sin Sedam znakova po kojima ćete prepoznati drsku svekrvu (i što učiniti)

8. Komentiranje vaših financija

Oduvijek ste željeli vidjeti Maldive i sada se napokon stvorila prilika, ali svekrva smatra da je to uzalud potrošen novac. Konstantno zove svoga sina i savjetuje mu da se predomislite jer nije baš pametno ići na drugi kraj svijeta i to otplaćivati mjesecima.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju