Želite li se uhvatiti ukoštac s nepravilnostima na licu, bitno je oboružati se kvalitetnim proizvodima koji će brigu o njima preuzeti na sebe. No, zbog široke palete proizvoda na tržištu, često nećete biti sigurni odakle početi ili kako složiti rutinu njege kože lica koja bi za vas funkcionirala.

Galerija Nivea Q10 linija Nivea Q10 linija Nivea Q10 linija +12 Nivea Q10 linija

Kako bismo olakšali svima koji tek ulaze u beauty svijet i žele stvoriti rutinu njege kože ili pak u svojoj postojećoj nešto promijeniti, složili smo dnevnu i noćnu rutinu njege kože koju je jednostavno kopirati, a koja će odgovarati svakom tipu kože.

Jutarnja rutina njege kože

Jutarnju rutinu njege kože započnite umivanjem hladnom vodom i očistite lice odgovarajućim čistačem za lice. Mi smo koristili NIVEA Derma Skin gel obogaćen salicilnom kiselinom i niacinamidom koji dubinski čisti kožu od nečistoća i sebuma nakupljenog preko noći. Dok se umivate, istisnite jedan potisak gela i njime operite lice. Stvorit će se pjenica koja će nježno očistiti lice i pripremiti ga za daljnju njegu.
NIVEA Derma Skin gel NIVEA Derma Skin gel Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Na očišćenu kožu potom nanesite masku za lice NIVEA Q10 Energy koja će u svega deset minuta napraviti pravo malo čudo. Zahvaljujući snažnim antioksidansima koji se u njoj nalaze - vitaminu C i koenzimu Q10, ona će nahraniti kožu, ublažiti vidljivost bora i zaštititi je od slobodnih radikala.

Jednom kada ste razbudili kožu ovim fenomenalnim sastojcima, nanesite NIVEA Q10 power dnevnu kremu protiv bora koja će na nju djelovati poput velike čaše vode. Glavni sastojak ove kreme jest Q10 koji se prirodno nalazi u našoj koži, a koji s vremenom gubimo. NIVEA Q10 linija ima najčišći koenzimom Q10 koji je 100 % identičan Q10 koenzimu koji se nalazi u našoj koži. On djeluje kao snažan antioksidans koji aktivno radi na ublažavanju znakova starenja kože dok je istovremeno štiti od oštećenja uzrokovanih vanjskim utjecajem. Tako NIVEA Q10 power dnevna krema popunjava bore i fine linije čineći kožu vidljivo čvršćom i zategnutijom.
Nivea Q10 linija Nivea Q10 linija Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Tako ste kožu na pravilan način pripremili za nanošenje make upa i toniranih krema. Mi smo kao sljedeći korak odlučili nanijeti NIVEA Cellular Luminous tonirani fluid koji na prvu djeluje poput kreme. No nemojte da vas zavarava njegov izgled, jer se ovaj fluid prilagođava boji vaše kože, trenutačno ujednačava ten i vidljivo smanjuje pigmentacijske mrlje. Uz pomoć njega ćete uspješno sakriti sitne nepravilnosti na licu koje ruše samopouzdanje.
NIVEA Cellular Luminous tonirani fluid NIVEA Cellular Luminous tonirani fluid Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Ako želite bolju pokrivnost, to možete napraviti uz NIVEA Cellular Filler 3u1 korektor za njegu područja oko očiju, ali i sakrivanje sitnih nepravilnosti na koži. Ovaj korektor učinkovito pokriva podočnjake, vidljivo smanjuje sitne i izražene bore te hidrira kožu tijekom 24 sata.

Noćna rutina njege kože

Nakon cijelog radnog dana vašoj je koži potrebna ljubav i njega. Prvi korak u noćnoj rutini njege lica jest, dakako, skidanje šminke NIVEA Soothing micelarnom vodom za osjetljivu kožu koja nježno čisti, umiruje i uklanja sve ostatke šminke i nečistoće s lica.
NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan Foto: Tibor Marochini/Nova Studio
Jednom kada ste uklonili svu šminku s lica, operite lice ranije spomenutim NIVEA Derma Skin gelom kako biste kožu pripremili za idući korak u rutini njege kože.

Kao treći korak u rutini njege kože koristite toner NIVEA Derma Skin Clear toner za lice koji će pomoći u kontroli sebuma, a neće začepiti pore te će uravnotežiti i hidrirati kožu sklonu nepravilnostima.
NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan NIVEA Q10 linija slavi 25. rođendan Foto: Tibor Marochini/Nova Studio
Nakon što ste očistili kožu od nečistoća i ujednačili ten tonerom, kao četvrti korak uvrstite NIVEA Q10 power noćni serum protiv bora koji će maksimalno iskoristiti noć i povećati proces regeneracije kako bi koža ujutro izgledala čvršće, odmorno i zdravo. Serumi su koncentrirane formule usmjerene na specifične potrebe kože, a zadaća ovog jest neutralizirati oštećenja nakupljena tijekom dana i napuniti kožu energijom kako bi se povećao proces obnavljanja kože tijekom noći.
Nivea Q10 linija Nivea Q10 linija Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Kao zadnji korak u rutini njege kože ostaje vam još samo NIVEA Q10 Power Anti-Wrinkle noćna krema protiv bora koja radi sličnu stvar kao i spomenuti serum, no osim što regenerira kožu dok spavate, ona potiče i proizvodnju kolagena. Njezina formula posebno je dizajnirana kako bi se smanjila vidljivost najuočljivijih bora – onih na čelu, oko očiju, usana i obraza. Zahvaljujući Q10 koji sadrži cijela ova NIVEA linija, ona će se 24 sata s lakoćom boriti protiv bora, ali i štetnog utjecaja koje na kožu mogu imati izvanjski čimbenici dok će kožu pritom dubinski nahraniti kako bi ujutro bila meka i podatna.

NIVEA Q10 linija NIVEA Q10 linija Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

S ovom jednostavnom rutinom, lako ćete se upustiti u borbu s tvrdokornim borama, ali i onim manjim, decentnijim i zadržati mladenački izgled svoga lica. Uz ove kvalitetne NIVEA proizvode i njihovu Q10 liniju, uživajte u njezi koja ne samo da će vam pomoći da izgledate mlađe, već će vas i napuniti samopouzdanjem koji zasigurno neće proći nezamijećeno.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom NIVEA po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju