Kemija između vašeg partnera i vas kombinacija je emocionalne i fizičke privlačnosti, a da bi seksualni život bio sretan i zdrav - jako je bitan i razgovor o temama koje se tiču seksa.

U nastavku donosimo pet tema o kojima biste trebali voditi otvorene razgovore s partnerom. 

1. Fantazije i fetiši

Vaš parner voli biti vezan, a vi baš i ne? Ili je situacija možda obrnuta? Takvih stvari je dobro biti svjestan na vrijeme da vas kasnije ne bi šokirale. Razgovor o seksualnim maštarijama i fetišima s partnerom osigurat će vam da budete upoznati sa svim bitnim informacijama i da spremni i usklađeni dočekate moguće seksualne avanture.

Slika nije dostupna Ne

Slika nije dostupna 10 ženskih rečenica tijekom seksa koje muškarci ne vole

2. Seksualna povijest i tajne

Spolno prenosive bolesti, seksualni poremećaji, povijest bolesti... Sve su to teme o kojima s partnerom trebate otvoreno razgovarati jer je i u njegovom i vašem interesu da otkrijete takve informacije ako one postoje.

To su teme koje ne biste trebali izbjegavati. Naravno da s partnerom ne trebate raspraviti svaku sitnicu iz svoje prošlosti, ali o nekim većim i važnijim stvarima bitno je razgovarati.

3. Želje i potrebe

Nitko od nas ne može čitati misli, a da bi seksualni život bio užitak, oba partnera moraju znati što onaj drugi voli i želi. Da bi se to ostvarilo bitan je razgovor. Potencijalnu neugodu ostavite po strani, sjednite s partnerom i razgovarajte o svemu što volite ili ne volite ili s čime želite eksperimentirati.

4. Koliko često biste se trebali seksati?

Jeadn od problema koji se često pojavljuje u vezama jer neusklađeni seksualni nagon, odnosno jedan partner, muško ili žensko, želi se seksati češće od drugoga.

Ovaj problem nije dovoljno samo prepoznati nego o njemu trebate otvoreno razgovarati. Oba partnera trebaju podijeliti svoje frustracije i osjećaje. Otvoreni razgovor o ovoj temi može vam pomoći na putu do međusobnog suosjećanja i razumijevanja, a sve to može dovesti do toga da obje strane budu zadovoljne količinom seksa u vezi.

Par u krevetu "E, to ne bi išlo": Hrvatice priznale koje muške greške u seksu ne opraštaju

Slika nije dostupna Žene bi ovo rado isprobale: Pet privlačnih scena iz filmova za odrasle

5. Omiljena zajednička seksualna iskustva

Ako ste vaš partner i vi duže vrijeme zajedno, onda već vjerojatno znate da nije svaki seks jednako dobar. Zbog toga je važno razgovarati o iskustvima koja su bila wow.

Povremeno se zajedno prisjetite vašeg zajedničkog fanstastičnog seksa što će u vama probuditi pozitivno razmišljanje i nostalgiju. Pokrenite razgovor tako da partneru iznesete vaše omiljeno sjećanje, a onda od njega zatražite isto. Jedan ovakav razgovor lako može dovesti do ponavljanja situacije o kojoj razgovarate.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju