Kemija između vašeg partnera i vas kombinacija je emocionalne i fizičke privlačnosti, a da bi seksualni život bio sretan i zdrav - jako je bitan i razgovor o temama koje se tiču seksa.

U nastavku donosimo pet tema o kojima biste trebali voditi otvorene razgovore s partnerom. 

1. Fantazije i fetiši

Vaš parner voli biti vezan, a vi baš i ne? Ili je situacija možda obrnuta? Takvih stvari je dobro biti svjestan na vrijeme da vas kasnije ne bi šokirale. Razgovor o seksualnim maštarijama i fetišima s partnerom osigurat će vam da budete upoznati sa svim bitnim informacijama i da spremni i usklađeni dočekate moguće seksualne avanture.

Slika nije dostupna Ne

Par u krevetu 10 ženskih rečenica tijekom seksa koje muškarci ne vole

2. Seksualna povijest i tajne

Spolno prenosive bolesti, seksualni poremećaji, povijest bolesti... Sve su to teme o kojima s partnerom trebate otvoreno razgovarati jer je i u njegovom i vašem interesu da otkrijete takve informacije ako one postoje.

To su teme koje ne biste trebali izbjegavati. Naravno da s partnerom ne trebate raspraviti svaku sitnicu iz svoje prošlosti, ali o nekim većim i važnijim stvarima bitno je razgovarati.

3. Želje i potrebe

Nitko od nas ne može čitati misli, a da bi seksualni život bio užitak, oba partnera moraju znati što onaj drugi voli i želi. Da bi se to ostvarilo bitan je razgovor. Potencijalnu neugodu ostavite po strani, sjednite s partnerom i razgovarajte o svemu što volite ili ne volite ili s čime želite eksperimentirati.

4. Koliko često biste se trebali seksati?

Jeadn od problema koji se često pojavljuje u vezama jer neusklađeni seksualni nagon, odnosno jedan partner, muško ili žensko, želi se seksati češće od drugoga.

Ovaj problem nije dovoljno samo prepoznati nego o njemu trebate otvoreno razgovarati. Oba partnera trebaju podijeliti svoje frustracije i osjećaje. Otvoreni razgovor o ovoj temi može vam pomoći na putu do međusobnog suosjećanja i razumijevanja, a sve to može dovesti do toga da obje strane budu zadovoljne količinom seksa u vezi.

Seks Hrvatice otkrile: Muške greške u seksu koje se ne opraštaju

Seks ispred ogledala mnogima je tajna fantazija Pet scena iz filmova za odrasle koje bi žene rado isprobale

5. Omiljena zajednička seksualna iskustva

Ako ste vaš partner i vi duže vrijeme zajedno, onda već vjerojatno znate da nije svaki seks jednako dobar. Zbog toga je važno razgovarati o iskustvima koja su bila wow.

Povremeno se zajedno prisjetite vašeg zajedničkog fanstastičnog seksa što će u vama probuditi pozitivno razmišljanje i nostalgiju. Pokrenite razgovor tako da partneru iznesete vaše omiljeno sjećanje, a onda od njega zatražite isto. Jedan ovakav razgovor lako može dovesti do ponavljanja situacije o kojoj razgovarate.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju