Kultna igra školice prenosi se s generacije na generaciju, a vole je i današnji klinci. Od sada ovu popularnu igru i mali i veliki mogu igrati na tepihu kojeg smo našli u online trgovini H&M Home.

 "Školica tepih" izrađen od pamučnog tkanja oduševit će sve ljubitelje ove kultne igre koju smo uvijek rado igrali prije i poslije škole. Na tepihu veličine 70x200 centimetara iscrtana su polja od 1 do 9 te na kraju duga, dok se sa stražnje strane nalazi zaštita od sklizanja.

Popularnu igru školice i mali i veliki od sada mogu igrati na tepihu kojeg smo našli u online trgovini H&M Home

Dodatni motiv za igru i skakanje na jednoj nozi daje i natpis na tepihu koji poručuje Let's chase rainbows ('Ajmo loviti duge'). Ovaj tepih koji će razigrati svaki dom periv je u perilici rublja na 30 stupnjeva, a cijena iznosi 212 kuna.

Školica, jedna od najrasprostranjenijih dječjih igara na svijetu igra se tako da prvi igrač stane ispred polja označenog brojem 1 i u njega baci kredu. Skakućući na jednoj nozi igrač skoči u prvo polje, uzme kredu i skakućući na jednoj nozi vraća se na startnu poziciju.

Plisirana zavjesa iz IKEA-e za 14,90 kuna - 3 Hit-žaluzine od 14,90 kn koje su odlična zamjena klasičnim zavjesama

Nakon toga isti igrač baca kredu u polje označeno brojem 2 i ponavlja postupak te se skakućući na jednoj nozi polje po polje (ili stajući na obje noge na poljima koja su jedno pored drugog) vraća na startnu poziciju.

Tepih iz H&M-a na kojem se može igrati školica - 3 H&M Home, 212 kn (Foto: H&M Home)

Postupak se ponavlja sve dok igrač ne prođe sva polja. Pobjednik je onaj igrač koji prvi prođe sva polja. Ako igrač ne baci kredu na odgovarajuće polje ili je prilikom skakanja stao na crtu, gubi red i drugi igrač dobiva pravo na igru. Također je bitno da kreda prilikom bacanja ne padne na liniju trake jer u tom slučaju igrač također gubi red u igranju.

Svijeća s mirisom ljeta iz H&M-a - 1 I tako privlačne kutijice: Svijeće iz H&M-a čiji će vas miris "teleportirati" na plažu

Ipak, pravila igre školica nisu strogo određena te mogu varirati, ali najvažnije je dobro se zabaviti, a istovremeno ćete kroz igru odraditi i dobar trening.

Tepih iz H&M-a na kojem se može igrati školica - 1 'Školica tepih' izrađen je od pamučnog tkanja te ima zaštitu od sklizanja (Foto: H&M Home)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju