Tko kaže da se modelingom i mankenstvom mogu baviti samo mlade djevojke? Industrija ljepote daleko je dogurala s obzirom na svoje početke, pa naslovnice magazina i velikih reklama sve više krase i dame u zreloj dobi.

Galerija Brooke Shields kao model za Skims grudnjake u 58. godini života Brooke Shields kao model za Skims grudnjake u 58. godini života Chelsea Handler kao model za Skims grudnjake +3 47. godišnja Juliette Lewis kao model za grudnjake Skims

Booke Shields najbolji je primjer za to. Holivudska glumica karijeru je započela upravo modelingom kao beba još davne 1966. godine. Djetinjstvo je provela radeći za modnu agenciju Eileen Ford, a 1980. godine postala je (tada) najmlađa osoba koja je krasila naslovnicu magazina Vogue.

Kroz protekla desetljeća uspješno je kombinirala glumački posao i rad u industriji ljepote, a u 58. godini života postala je i model za donje rublje – točnije za nove grudnjake brenda Skims.

Počašćena sam i uzbuđena što sam dio prve SKIMS kampanje za grudnjake, napisala je na svojim društvenim mrežama holivudska glumica dijeleći vlastite fotografije u oskudnim komadima donjeg rublja.

U istoj kampanji našlo se mjesta i za 49. godina staru glumicu Juliette Lewis te 47-godišnju komičarku Chelsea Handler koja je priznala da joj je trebalo jako dugo vremena da prihvati svoje tijelo onakvo kakvo je.

Chelsea Handler kao model za Skims grudnjake Chelsea Handler kao model za Skims grudnjake (Foto: Profimedia)

Sramila sam se svojih grudi. Lijepila bih ih ljepljivom trakom prije nego što bih išla u školu. Trebalo mi je sve dok nisam navršila oko 40 godina da stvarno shvatim kako su moje grudi super, priznala je Chelsea koja danas s ponosom pozira na promotivnim materijalima u grudnjaku i gaćicama.

Mnoge su slavne dame kroz godine bile inspiracija za modne brendove te ih promovirale unatoč svojim zrelim godinama. Britanska glumica Charlotte Rampling sa 74 godine je bila „lice“ proljetno-ljetne kampanje Givenchyja 2020. godine.

Jane Fonda - 1 Jane Fonda: Plastična operaciju koju je holivudska diva požalila

Susan Sarandon je kao sedamdesetogodišnjakinja promovirala jesensku kolekciju Marca Jacobsa, dok je 84 godina stara Jane Fonda nedavno postala ambasadorica sportske odjeće brenda H&M.

Godine su uistinu samo broj. U to se uvjerite u našoj fotogaleriji na početku teksta.

Susan Sarandon je 2016. godine bila lice nove kolekcije Marca Jacobsa Susan Sarandon je 2016. godine bila lice nove kolekcije Marca Jacobsa (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju