Ako ste pomislili da skupocjena obuća jamči savršen izgled, prevarili ste se. Najbolji dokaz za to su modne nezgode koje su na crvenim tepisima doživjele slavne dame u nekima od najtraženijih i najskupljih modela cipela na svijetu.

Galerija Julianne Moore Beth Behrs Britney Spears +12 Jennifer Garner

Tako glumica Julianne Moore nikad neće zaboraviti premijeru filma "Veliki Gatsby" u Cannesu 2013., nakon koje se o njezinim štiklama pisalo i više nego o povijesnoj romantičnoj drami Baza Luhrmanna.

Američka oskarovka došetala se na crveni tepih i ne sluteći da njezini nožni prsti izvode pravi show u sandalama dizajnerice Charlotte Olympije. Uz elegantnu haljinu modne kuće Dior, Julianne i njezin tim stilista odabrali su tada vrlo popularan model štikli pod nazivom Tokyo iz resort-kolekcije za 2012. godinu.

Julianne Moore 2013. u Cannesu Julianne Moore 2013. u Cannesu (Foto: Guliver Images)

Mislila sam da je sve prošlo u najboljem redu. Pritisak da izgledaš dobro, da izgledaš savršeno stvarno je velik i onda se brineš zbog svoje haljine, brineš se zbog svoje kose, svoje šminke. I mislila sam da imam sve pod kontrolom. Bilo mi je udobno u mojim cipelama, ali onda sam otišla na internet da vidim fotografije s premijere. I imala sam što vidjeti! Ništa nisam osjetila, baš ništa. Osjećala sam se super! Samo sam hodala okolo misleći: 'Evo me u Cannesu!' A prsti su mi visjeli iz cipela, ispričala je Julianne u showu Jimmyja Fallona.

Priznala je i kako je odmah znala da je sandala preuska za njezina stopala, ali nije ni pomišljala na to da će joj prsti stvarno ispasti iz njih.

Moraš biti oprezan prilikom odabira obuće za Cannes. Važno je da možeš hodati u njoj. Primijetili smo da je platforma malo uska i da postoji mogućnost da će mi prsti ispasti iz cipela, ali ja sam rekla: 'Ma neće se to dogoditi!' Sve je moguće kada se brzo krećeš, ali ja sam samo polako hodala po crvenom tepihu. Bio je to dostojanstven hod, ali nisam bila spremna za zaokretanje na crvenom tepihu. Bila je to katastrofa, zaključila je Julianne.

Julianne Moore Julianne Moore (Foto: Guliver Images)

Odavno je poznato kako slavne dame za takva događanja biraju obuću za jedan broj veću od svojeg standardnog broja, a to je sigurno igralo veliku ulogu i u ovom modnom neugodnjaku. S obzirom na to da na premijerama ili dodjelama nagrada u štiklama s vrtoglavom potpeticom provode i po nekoliko sati, odabirom većeg modela sprječavaju potencijalno žuljanje i oticanje stopala.

S druge strane, prevelike cipele (pogotovo kada su u pitanju modeli poput sandala s remenčićima) mamac su za ovakve nezgode jer stopalo odmah sklizne preko ruba. U standardne salonke stilisti stavljaju razne vrste silikonskih uložaka ili samoljepljivih trakica koje sprječavaju klizanje, ali kod otvorenih sandala jednostavno nema previše mjesta za takve manevre.

Jennifer Lopez u štiklama Tokyo dizajnerice Charlotte Olympije Jennifer Lopez u štiklama Tokyo dizajnerice Charlotte Olympije (Foto: Profimedia)

Kako izgleda kada pogodite s odabirom veličine i oblika obuće, pokazala je Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez Jennifer Lopez (Foto: Guliver Images)

I ona je jednom prilikom nosila isti model kao i Julianne Moore - na zabavi magazina InStyle i produkcijske kuće Warner Bros. koja se održala 2016. godine nakon dodjele nagrada Zlatni globus. Za razliku od Julianne, J.Lo nije imala nikakvih problema s proklizavanjem.

Zavirite u našu galeriju i provjerite koje su još slavne dame povremeno birale neadekvatnu obuću za crveni tepih.

Beth Behrs Beth Behrs (Foto: Guliver Images)

10 kultnih modela: Biste li nosili najpoželjnije cipele na svijetu? Kultne sandale modne kuće Chanel Štikle Christiana Louboutina Cipele J'Adior modne kuće Dior +7 Cipele Manola Blahnika

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju