Brojne preljubničke afere u svijetu poznatih i slavnih punile su medijske stupce, a akteri jedne od najpoznatijih afera su vojvoda i vojvotkinja od Cornwalla. Charles i Camilla upoznali su se 1970. godine na jednoj polo utakmici.

Galerija Princ Charles i Camilla nakon svog vjenčanja 2005. godine Princ Charles i Camilla 1970. godine Vjenčanje Andrewa Parkera Bowlesa i Camille +4 Prvo službeno javno pojavljivanje princa Charlesa i Camille 1999. godine

Osim što su voljeli isti sport, imali su i jednak smisao za humor. Moja prabaka je bila ljubavnica tvog šukundjeda. Osjećam da imamo nešto zajedničko, dobacila mu je Camilla prilikom prvog susreta.

Ubrzo su započeli vezu koju ja Camilla željela okruniti brakom, ali Charlesu se nije žurilo. Otišao je na služenje vojnog roka u Britanskoj mornarici, a Camilla nije imala namjeru čekati svog princa i zaručila se za Andrewa Parkera Bowlesa koji je prije toga bio u vezi s Charlesovom sestrom, princezom Annom.

Princ Charles i Camilla 1970. godine Princ Charles i Camilla 1970. godine (Foto: Profimedia)

Oženili su se u srpnju 1973. godine, a u prosincu 1974. dobili svoje prvo dijete, sina Toma. Njegov krsni kum postao je princ Charles. U nadolazećim godinama njegovali su blisko prijateljstvo.

Krajem 80-ih monarhija počinje vršiti pritisak na Charlesa – prijestolonasljedniku je krajnje vrijeme za brak i počinje traženje podobne supruge za princa.

Pronašli su je u Diani Spencer, sramežljivoj 19-godišnjoj dadilji i asistentici odgajatelja u vrtiću. Charles i Diana vidjeli su se samo 13 puta prije nego ju je princ službeno zaprosio. Oženili su se 29. srpnja 1981. na grandioznoj ceremoniji koju je putem televizijskog prijenosa pratilo više od 750 milijuna ljudi diljem svijeta. Njihovo prvo dijete, princ William, stigao je na svijet 1982. godine, a princ Harry rodio se 1984. godine.

Vjenčanje Andrewa Parkera Bowlesa i Camille Vjenčanje Andrewa Parkera Bowlesa i Camille (Foto: Profimedia)

Bračna sreća mladog para bila je kratkog vijeka. Charles jednostavno nije volio svoju suprugu, a onda je 1986. započeo aferu sa svojom starom ljubavi, Camillom.

Iako se o aferi dugo šuškalo u kuloarima, službena potvrda stigla je 1993. godine kada su u javnost dospjeli transkripti njihovih privatnih razgovora i telefonskih poruka.

Kraljica Elizabeta i princ Philip s princem Charlesom Ljubav Elizabete II. i princa Philipa: "On je bio i ostao moja snaga kroz sve ove godine"

Paul Newman i Joanne Woodward Paul Newman i Joanne Woodward: 50 godina duga ljubavna priča kojoj se svijet i danas divi

Netom prije ovog skandala, Charles i Diana objavili su da se rastaju, a Camilla je razvod od Andrewa Parkera Bowlesa najavila tek 1995. godine. Iste godina Diana je novinaru Martinu Bashiru dala legendarni intervju u kojem je na pitanje je li Camilla bila povod razvodu dala jednostavan odgovor: U ovom braku bilo nas je troje, bila je to mala gužva.

Njezin razvod od Charlesa finaliziran je 1996. godine, a godinu dana nakon toga princ je Camilli u svom domu organizirao proslavu 50. rođendana. Mjesec i pol dana kasnije, princeza Diana poginula je u automobilskoj nesreći u Parizu.

Prvo službeno javno pojavljivanje princa Charlesa i Camille 1999. godine Prvo službeno javno pojavljivanje princa Charlesa i Camille 1999. godine (Foto: Profimedia)

Iako je prvotno planirao javnost što prije upoznati s činjenicom da je sada u vezi s Camillom kako bi omekšao srca Britanaca koji su uglavnom bili na Dianinoj strani, smrt princeze promijenila je njegove planove.

Svoje prvo javno pojavljivanje odradili su u siječnju 1999. na rođendanu Camilline sestre, a iste godine otputovali su na odmor u Grčku s Williamom i Harryjem.

U veljači 2005. godine objavljeno je da su se Camilla i Charles zaručili, a mala ceremonija vjenčanja održana je 8. travnja. Tog dana jedna od najpoznatijih ljubavnica svih vremena postala je Charlesova zakonita supruga.

U galeriji pogledajte još slavnih ljubavnica koje su naposljetku ozakonile svoje veze s preljubnikom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju