Kada im visoke potpetice postanu previše, i slavne žene izuvaju se iz njih, a neke su to učinile i na crvenom tepihu. No razlog je više bio izraz bunta zbog nametnutih pravila nego neudobnost, a tim potezom poslale su jasnu poruku.

Galerija Julia Roberts bosonoga na crvenom tepihu u Cannesu Julia Roberts bosonoga na crvenom tepihu u Cannesu - 4 Julia Roberts bosonoga na crvenom tepihu u Cannesu - 2 +5 Julia Roberts bosonoga na crvenom tepihu u Cannesu

Julia Roberts ponosno je skinula svoje crne štikle s otvorom na palcu na premijeri filma "Money Monster" na Filmskom festivalu u Cannesu 2016. godine. Iako Julia u izjavi danoj medijima u kojoj je objasnila zašto se izula iz cipela nije direktno otkrila razlog, mnogi su ga protumačili kao buntovan potez protiv organizatora festivala.

Puno se toga događalo od mojih gležnjeva prema gore. Nemojmo zaboraviti sve to. Puno vremena i truda uloženo je u ono iznad gležnjeva. Želim da ostane zabilježeno – izgledala sam lijepo sinoć, kazala je Julia za kanal Australia’s Sunrise misleći pritom i na svoju predivnu crnu haljinu Armani Prive, koja je također zaslužila pozornost. Simpatičan moment dogodio se i kada je glumica zamolila jednog zaposlenika festivala da joj pridrži cipele, što je on rado učinio.

Julia Roberts bosonoga na crvenom tepihu u Cannesu - 1 Julia Roberts bosonoga na crvenom tepihu u Cannesu (Foto: Profimedia)

Izuvanjem iz cipela s visokom potpeticom oskarovka je dala podršku grupi žena pedesetih godina kojima godinu dana ranije nije bilo dopušteno ući na projekciju filma "Carol" jer su bile u cipelama ravnog đona. Naime, pravila u Cannesu nalažu da su za gala premijere visoke potpetice obavezne, protiv čega se pobunila i Kristen Stewart na premijeri filma "BlacKkKlansman". Hodajući crvenim tepihom, glumica je na festivalu 2018. godine iznenada izula štikle s potpisom Christiana Louboutina te se po stepenicama, baš kao i Julia Roberts dvije godine ranije, popela bosonoga držeći cipele u rukama.

Kristen Stewart skinula je cipele na crvenom tepihu u Cannesu - 2 Kristen Stewart skinula je cipele na crvenom tepihu u Cannesu (Foto: Profimedia)

Stvari se odmah moraju promijeniti. Postalo je vrlo očito da kada bismo muškarac i ja hodali crvenim tepihom zajedno i kada bi me netko zaustavio i rekao: 'Oprostite, mlada damo, ne nosite visoke potpetice, ne možete ući', tada bih ja rekla: 'Ne nosi ih ni moj prijatelj, mora li i on nositi potpetice?'.

To može vrijediti za oba spola. Jednostavno me ne možete tražiti da učinim nešto što ne tražite i od njega. Razumijem pravilo koje nalaže crnu kravatu, ali trebali bismo imati mogućnost nositi obje verzije – ravne ili cipele s potpeticom, izjavila je Kristen za Vanity Fair.

I Helena Bonham Carter pobunila se protiv štikli na premijeri filma "Sufražetkinje" 2015. u Londonu. Hodanje u izrazito visokim potpeticama za Helenu je jednostavno bilo previše i glumica ih je izula uz pomoć asistenta. Ostala je bosonoga na crvenom tepihu, no to nimalo nije pokvarilo njezinu pojavu u crnoj vintage haljini modne kuće Balmain iz 1958. godine.

Helena Bonham Carter na premijeri filma 'Sufražetkinje' u Londonu Helena Bonham Carter na premijeri filma 'Sufražetkinje' u Londonu (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju