Odabrati savršenu haljinu za svoje vjenčanje nije lak zadatak što znaju sve mladenke. Neke dame od malena znaju u kakvoj se haljini žele udati, dok druge traže inspiraciju u katalozima i magazinima. Ni slavne dame u tome nisu iznimka – ponekad posude ideju od drugih slavnih žena.

  Galerija Slične vjenčanice imale su Grace Kelly i Bidenova unuka Naomi Švedska princeza Victoria i moneška princeza Charlene imale su vrlo slične vjenčanice Lađa izrez krasio je vjenčanicu Meghan Markle i kćeri španjoslskog kralja Carlosa I. +1 Belgijska kraljica, norveška princeza i španjolska kraljica odabrale su vjenčanice s istaknutim ovratnikom

Vjenčanice s čipkom

Grace Kelly nosila je upečatljivu vjenčanicu s čipkastim ovratnikom i dugim rukavima kada se udavala za monaškog princa Rainiera III. 1956. godine. Vrlo sličnu haljinu s potpisom Ralpha Laurena prošle godine odabrala je i unuka aktualnog američkog predsjednika – Naomi Biden kada se udavala za Petera Neala.

Čipkaste rukave i ovratnik za svoje vjenčanje odabrala je i Catherine Middleton 2011. godine. Nosila je kreaciju dizajnerice Sarah Burton, kreativne direktorice modne kuće Alexander McQueen. Haljina je to koja nalikuje i na model Ide Sjöstedt koji je nosila švedska princeza Sofia na svojem vjenčanju 2015. godine.

Catherine Middleton i švedska prineza Sofia nosile su vrlo slične vjenčanice Catherine Middleton i švedska prineza Sofia nosile su vrlo slične vjenčanice (Foto: Profimedia)

Vjenčanice s kragnom

Potkraj 90-ih i početkom 2000-ih na kraljevskim dvorovima bile su popularne vjenčanice s podignutim ovratnikom. Nosile su je belgijska kraljica Matilda na vjenčanju 1999. godine, ali i norveška princeza Märtha Louise 2002. godine. Zanimljiv statement ovratnik imala je i vjenčanica kraljice Letizije s potpisom Manuela Pertegaza koju je nosila 2004. godine kada se zavjetovala na vječnu ljubav kralju Filipu.

Belgijska kraljica, norveška princeza i španjolska kraljica odabrale su vjenčanice s istaknutim ovratnikom Belgijska kraljica, norveška princeza i španjolska kraljica odabrale su vjenčanice s istaknutim ovratnikom (Foto: Afp)

Vjenčanice s lađa izrezom

Meghan Markle oduševila je modne kritičare kada je izgovorila sudbonosno da princu Harryju 2018. godine u vjenčanici modne kuće Givenchy. Mnoge je ova kreacija s lađa izrezom podsjetila na vjenčanicu kćeri španjolskog kralja s Carlosa I. – Cristinu od Španjolske koja je 1997 godine na svojem vjenčanju s Inakijem Urdangarinom nosila vrlo sličnu haljinu koju je za nju dizajnirao Lorenzo Caprile.

Lađa izrez krasio je vjenčanicu Meghan Markle i kćeri španjoslskog kralja Carlosa I. Lađa izrez krasio je vjenčanicu Meghan Markle i kćeri španjoslskog kralja Carlosa I. (Foto: Profimedia)

Vjenčanice s preklopljenim ovratnikom

Švedska princeza Victoria nosila je haljinu s preklopljenim ovratnikom s potpisom dizajnera Pära Engshedena kada se udavala za princa Daniela 2010. godine. Vrlo sličan model za svoj veliki dan odabrala je i princeza Charlene godinu dana kasnije kad je izgovorila sudbonosno da monaškom princu Albertu II. u kreaciji modne kuće Giorgio Armani.

Švedska princeza Victoria i moneška princeza Charlene imale su vrlo slične vjenčanice Švedska princeza Victoria i moneška princeza Charlene imale su vrlo slične vjenčanice (Foto: AFP / Profimedia.hr)

Vjenčanice iz 80-ih: 10 haljina slavnih dama o kojima se i danas priča Vjenčanica princeze Diana i danas se pamti Rita Wilson udala se za Toma Hanksa 1988. godine u mini vjenčanici Princeza Diana udala se za princa Charlesa 1981. godine u vjenčanici Davida i Elizabeth Emanuel +7 Sarah Ferguson udala se za princa Andrewa 1986. u haljini dizajnerice Lindke Cierach

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju