Iako su na prvu naušnice ženski modni dodatak, to je daleko od istine. I frajeri ih vole i nose jednako dugo kao žene. Istina je da su ne tako davno naušnice na muškarcima bile simbol buntovništva, ali danas ih nosi tko hoće i kad hoće, bez obzira bio on buntovnik ili ne.

Nošenje naušnica kroz povijest imalo je i razna druga značenja. Primjerice, tijekom renesanse naušnice su muškarci nosili kao pokazatelj statusa i bogatstva. U 20. stoljeću, zahvaljujući hippy pokretu, punk rocku i brojnim muškim javnim osobama koje su ih nosile, naušnice su s vremenom iz simbola pobune prešle u jednostavan modni dodatak.

Naravno, neki frajeri s naušnicama privuku više pozornosti od drugih. Jedan od njih svojedobno je bio Andre Agassi, tenisač koji je na teniske terene donio dašak rock'n'rolla. Kada danas pomislite na njega, u glavi imate i naušnice zar ne?

Naušnicama je od mladosti vjeran i glumac Johnny Depp - i to ne samo kada glumi pirata. Harrison Ford je pak poznat po nošenju naušnice u lijevom uhu koje je probušio u pedestima.

Slika nije dostupna Poznati muškarci kojima šminka nije umanjila njihovu muževnost

Morgan Freeman voli male okrugle naušnice, a nogometaš David Beckham nekad je rado nosio dijamante. Pjevač Bono Vox od naušnica se ne odvaja praktički od početka svoje karijere.

Tko izgleda najbolje s naušnicom/naušnicama?

glasova:

U našoj galeriji izdvojili smo deset slavnih muškaraca koji rado nose naušnice, a nakon što ih pogledate u anketi nam recite kome najbolje stoje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju