Muškarac u štiklama prizor je koji uvijek pobudi brojne rasprave te izazove čuđenje kod većeg broja ljudi. Pravi dokaz za to je i talijanski dizajner cipela Diego Dolcini.

Galerija Dizajner Diego Dolcini plijenio je poglede na crvenom tepihu u Veneciji ove godine Jared Leto na ovogodišnjoj dodjeli video nagrada MTV-a Princ je često nosio cipele s visokom potpeticom na svojim nastupima +4 I holivudski stilist Jonathan Van Ness nosio je cipele s povišenim potpeticama na crvenom tepihu

Diego Dolcini izazvao je pravu buru rasprava kada je zakoračio na crveni tepih ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji.

Talijanski dizajner cipela pojavio se na premijeri filma The Palace u dobro krojenom odijelu koji je upotpunio – sandalama otvorenih prstiju s visokom iglenom potpeticom. Cipele su saliveno pristajale njegovim stopalima, a nosio je, dakako, model s vlastitim potpisom.

Komentira se po društvenim mrežama i stajling Jareda Leta s dodjele video nagrada MTV-a koji je nedavno održan u Prudential Centeru u Newarku u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Jared Leto na ovogodišnjoj dodjeli video nagrada MTV-a Jared Leto na ovogodišnjoj dodjeli video nagrada MTV-a (Foto: Profimedia)

Slavni holivudski glumac, ali i pjevač grupe Thirty Seconds to Mars na crvenom tepihu pojavio se u crnoj prozirnoj tunici, kožnatim hlačama i čizmama s platformom te visokom prozirnom potpeticom.

I dok se ovi modni odabiri karakteriziraju kao iznenađujući, šokantni i nevjerojatni, prava istina glasi da u pitanju nije nikakav revolucionarni potez.

Cipele s povišenom potpeticom izumljene su u Perziji još u 10. stoljeću, a izvorno su bile dizajnirane za vojnike kako bi im podigli stopala i dali stabilnost dok gađaju lukom i strijelom.

Američki pjevač i glumac Billy Porter voli iznenaditi svojim modnim izborima Američki pjevač i glumac Billy Porter voli iznenaditi svojim modnim izborima (Foto: Profimedia)

S vremenom su postali simbol moći i bogatstva, te su ih prisvojili muškarci na visokim pozicijama. Francuski car Luj XIV. obožavao je cipele s povišenom potpeticom te donio propis po kojem su ih mogli nositi samo plemići.

U 20. stoljeću ušle su u pop kulturu, a nosili su ga svi od glam rockera preko Princa do Davida Bowieja.

Kako slavni muškarci nose cipele s visokom potpeticom, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Poznati dizajner u potpeticama od 11 centimetara pokazao da štikle mogu biti - udobne Diego Dolcini u Veneciji Diego Dolcini u Veneciji Diego Dolcini u Veneciji +1 Diego Dolcini u Veneciji

Muškarci u haljinama: Izdanja koja su na crvenom tepihu izazivala i čuđenje i divljenje Dizajner Marc Jacobs u haljini Dizajner Marc Jacobs u čipkastoj haljini na Met Gali 2012. Glazbenik Troye Sivan u haljini na Met Gali +15 Billy Porter u haljini Christiana Siriana na dodjeli Oscara 2019. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju