Stručnjaci na području uređenja interijera donijeli su svoja predviđanja za trendove u 2024., a među njima je i jedna boja za koju nećete često čuti da vam netko kaže da mu je najdraža. No ta topla i bogata boja može itekako dobro izgledati u prostoru, a zbog svoje neutralnosti izvrsno se kombinira s drugim bojama.

Galerija Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 11 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 7 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 4 +8 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini

Sive, bež i neutralne pastelne nijanse već su nekoliko godina na vrhu najpopularnijih boja kada je riječ o uređenju interijera i životnih prostora. To i ne čudi jer riječ je o bojama koje se lako uklapaju u svaki stil uređenja i bez problema se međusobno kombiniraju.

Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 6 Kombinacija smeđe i zelene u dom unosi ambijent prirode (Foto: Living4media)

No u 2024. trendovi donose odmak od sive i drugih toliko popularnih tonova. Stručnjaci za uređenje interijera predviđaju da će smeđa biti veliki hit, pogotovo nijanse poput čokoladne i karamele.

Smeđa boja nastaje miješanjem žute, narančaste ili crvene s crnom ili sivom. Često se vidi u prirodi, drveću, tlu, boji ljudske kose, boji očiju i pigmentaciji kože. U interijeru može djelovati rustikalno, ali i vrlo moćno i elegantno, ovisno o tome kakvu nijansu izaberete, prvenstveno svjetliju ili tamniju.

Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 1 Zid u toploj i zanimljivoj nijansi smeđe boje (Foto: Living4media)

Odlučite li se za neki veći komad namještaja u smeđoj, poput garniture za sjedenje ili regala u dnevnom boravku, prijedlog je da u ostatku prostora bude što više bjeline ili drugih svijetlih tonova kako bi se stvorio što bolji sklad.

I detalji u smeđoj poput ukrasnih jastučića, lampe ili prekrivača unijet će u dom dašak topline i klasike, kao i ambijent prirode. U fotogaleriji na početku teksta pronađite ideje kako da se smeđa boja savršeno uklopi i u vaš životni prostor.

Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 4 Smeđa boja u interijeru može djelovati rustikalno, ali i vrlo moćno i elegantno (Foto: Living4media)

Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 12 Elegantna i moćna smeđa boja u uređenju interijera (Foto: Living4media)

Jedna ljepša od druge! 10 kuhinja naših čitateljica u 2023. koje su nas sve oduševile Bijela kuhinja visokog sjaja Nery Škegro iz Mostara Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 7 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 16 +7 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 5

15 fotografija zbog kojih ćete u dom poželjeti dodati boju 2024. godine Boja godine u interijeru Boja godine u interijeru Boja godine u interijeru +12 Boja godine u interijeru

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju