Godinu 2023. pamtit ćemo i po predivnim kuhinjama naših čitateljica o kojima smo pisali u godini na odlasku. Rado su nam otvorile vrata svojih domova i pokazale kako su uredile svoje životne prostore, a kuhinje su nas naročito oduševile. Za kraj 2023. skupili smo deset najljepših kuhinja naših čitateljica, zbog kojih poželimo renovirati i vlastiti dom.

Galerija Bijela kuhinja visokog sjaja Nery Škegro iz Mostara Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 7 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 16 +7 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja

Lako moguće da kuhinju kako ju je uredila Željka Čolaković iz Okešinca, malog sela nadomak Ivanić-Grada, još niste vidjeli. Njezina kuhinja zelene boje s primjesom žute u kombinaciji s ljubičastim pločicama otkriva Željkinu veselu i pozitivnu narav, a posebnom je čini i velika slika plavih ivančica postavljena iznad sudopera.

Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 7 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive (Foto: Privatne fotografije)

Kada je uređivala svoju kuhinju, vodila se time da joj bude praktična i da ima puno mjesta u njoj, a kako je jako vesela i pozitivna osoba, birala je vesele boje za prostor u kojem najviše boravi. Svoju kuhinju svjetlozelene boje ukrasila je žutim detaljima, zelena je boja nade, a žuta boja sreće. Kako voli i ljubičastu, odlučila se za pločice u toj boji, a detalji cvijeća zaokružili su tu njezinu ideju.

Baš je zgodna! Kuhinja u kući blizu Ivanić-Grada zbog koje zaboravljamo na bijelu i sivu boju Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 9 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 6 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 2 +5 Svijetlozelena kuhinja Željke Čolaković iz Okešinca nadomak Ivanić Grada malo je carsto veselja i pozitive - 3

Marina Dudrak iz Starog Slatinika središnji dio svoje kuće uredila je kao open space pa se elegantni dnevni boravak spaja s bijelom kuhinjom rađenoj po mjeri, što je zahtijevao prostor. Visoki sjaj kuhinje, koju Marina opisuje kao srce kuće, digao je čitav prostor, a čim se uđe u prostoriju, prvo ona upadne u oči, baš zbog veličine i sjaja. Uz kuhinju imaju i malu smočnicu, za koju nisu htjeli klasična vrata, već su stavili vrlo efektna drvena stajska vrata.

Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 16 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda (Foto: Privatne fotografije)

Kao mala gledala sam emisiju o uređenju kuće koju su snimala dvojica braće, gdje sam i vidjela te ideje i spremila ih duboko u glavi i čekala dan kad ću ih moći iskoristiti u svome domu, otkriva Marina.

Kupaonica je čisti glamur: Oduševila nas je Marinina prekrasna kuća nedaleko od Slavonskog Broda Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 3 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 10 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 8 +20 Prekrasna kuća s glamuroznom kupaonicom blizu Slavonskog Broda - 21

Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević pokazala nam je svoju ružičastu kuhinju visokog sjaja uz koji ružičasta boja još više dolazi do izražaja. Priznaje kako održavanje ružičaste kuhinje visokog sjaja nije lako jer se vidi svaka mrlja i otisak prsta.

Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 5 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja (Foto: Luana Đurđević)

No o takvoj kuhinji maštala je otkad je imala devet, deset godina pa, unatoč zahtjevnijem održavanju, nije požalila. Majstoru je to bio prvi put da je radio kuhinju ružičaste boje, a kako je bio rekao, misli da nikada neće napraviti još jednu takvu.

Pogledajte fotografije ružičaste kuhinje visokog sjaja o kojoj se govorilo i u MasterChefu Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 6 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 1 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 4 +7 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 2

Nery Škegro iz Mostara kod uređenja svog stančića od 33 kvadrata najviše se namučila oko kuhinje, ali joj je idejno puno pomogao dečko koji je radio kuhinju po mjeri. Kuhinja je vrlo mala, ali u njoj se mogu obaviti pripreme svih vrsta jela, naravno, ako ste organizirani i odmah sklanjate sve što vam više ne treba. Kuhinja je rađena u bijeloj boji visokog sjaja, što izgleda čisto i veće.

Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 9 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova (Foto: Privatne fotografije)

Umjesto pločica stavljeno je kaljeno staklo, koje je trenutačno u trendu, a vrlo lako se održava. Dimenzije kuhinje su minijaturne, ali sve je stalo: hladnjak, duboko zamrzavanje, perilica za suđe, napa, mikrovalna, pećnica i indukcijska ploča.

Kuhinja je baš wow! Pogledajte stan od 33 kvadrata koji izaziva oduševljenje Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 13 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 4 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 14 +12 Nery Škegro iz Mostara svoj stan od 33 kvadrata uredila je kao malo carstvo bež i neutralnih tonova - 5

Kuhinju staru deset godina Ana Marija Celić s otoka Zlarina i njezina obitelj odlučili su renovirati, a novu kuhinju dali su izraditi po mjeri. Kuhinja sada izgleda potpuno drugačije, svježe i moderno, a naročito je privlačna zbog svoje pastelno tirkizne boje. Sama renovacija i postavljanje kuhinje trajalo je svega dva dana, a najviše su čekali da kuhinja dođe na otok.

Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 11 Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju (Foto: Privatne fotografije)

Odlučili su maknuti sve elemente i uređaje, prozor su zamijenili novim te su makli stari dvosjed. Ono što su ostavili su pločice te stol i stolci koji su stari drveni, dobro očuvani pa ih je Ana Marijina majka Jadranka odlučila presvući u samtasti materijal neutralne sive boje.

Ana Marija s otoka Zlarina renovirala je svoju kuhinju koja oduševljava osvježavajućom bojom Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 16 Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 14 Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 12 +5 Ana Marija Celić s otoka Zlarina renovirala je staru kuhinju - 10

Pri uređenju svoje kuće Danijela Novak i njezin suprug Martin iz Koprivnice željeli su postići topli ugođaj i u tome su i uspjeli. Stil unutrašnjeg uređenja smislili su, kako kaže Danijela, u hodu. I kuhinja je baš onakva kakvu su si zamislili i željeli, rađena po mjeri, uz crtanje na papiru i ideje iz glave.

Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 7 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom (Foto: Privatne fotografije)

Moj suprug jako voli kombinaciju crno-drvenog namještaja, pa je tako i kuhinja te kombinacije, kada nam je i sve ostalo u tom tonu. Održavanje crne kuhinje nije teško, ja je održavam vlažnim maramicama za drvo. Da bi se boja lijepo istaknula, treba je svakodnevno održavati i to je to. Volim jako da je uredno, tako da mi nije to problem, ispričala nam je Danijela.

Famozna! Kuća u Koprivnici u kojoj su cigleni zid i crna kuhinja rađena po mjeri glavne zvijezde Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 7 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 2 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 1 +8 Danijela Novak iz Koprivnice uredila je svoju kuću kao predivan open space s ciglenim zidovima i crnom kuhinjom - 4

Denis Kezele kuhinju u svojoj kući u predgrađu Rijeke sama je osmislila i kombinirala elemente, a i u prijašnjem stanu osmislila je istu takvu, samo u drugoj boji. S obzirom na to da su dimenzije zida bile iste, kuhinju u kući samo je preslikala. Bijeli su elementi visokog sjaja, a elementi od imitacije drva su reljefni.

Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 11 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci (Foto: Privatne fotografije)

Kuhinja nije rađena po mjeri, nego sam je, eto, zahvaljujući dobrim gabaritima i kombinacijom elemenata uspjela smjestiti od zida do zida, kaže Denis. Otok je napravljen kombinacijom elemenata i širom radnom pločom tako da su dobili i dio za sjedenje. Kuhinjske je elemente, uz Denisina supruga, sklapala i njihova kći, a montirao ju je suprug. Kuhinju krase i prekrasni lusteri koji se mogu dizati i spuštati po potrebi, a u cijeloj kući imaju LED rasvjetu.

Kuhinja je fantazija: Kuća u predgrađu zbog koje je vrijedilo otići iz centra Rijeke Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 11 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 4 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 5 +11 Prekrasno i elegantno uređena kuća u Rijeci - 3

Iva Stipčević Pantalon iz Zadra stil uređenja svoje kuhinje opisuje kao kombinaciju nekoliko stilova, najviše suvremenog s akcentom skandinavskog.

Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 7 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom (Foto: Privatne fotografije)

Ono što je bilo od prvog trena moj sigurni izbor su pločice. I zapravo nijedne druge nisu dolazile u obzir, kaže Iva. Upravo te vrlo zgodne pločice na zidu i podu njezinu kuhinju čine itekako posebnom i drugačijom te joj daju šarm i toplinu. To su talijanske terrazzo pločice, a Iva se zaljubila u njih na prvi pogled kad ih je ugledala na jednoj stranici na društvenoj mreži. Kombinacija bež i crne jako joj je lijepa i zato se odlučila za crni sudoper, crne aparate i rasvjetu u kombinaciji s bež kuhinjom.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li taj 'cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

Sanja Škrnički, po struci liječnica specijalistica obiteljske medicine i vanjska suradnica na Medicinskom fakultetu, svoj stan od 52 kvadrata u Zagrebu uredila je baš onako kako je zamišljala. Sav namještaj u Sanjinoj kuhinji rađen je po mjeri, tako da su na radnom dijelu elementi izvan standarda, kao primjerice element ispod sudopera širine svega 42 centimetara s kantom za sortiranje otpada na izvlačenje, zatim perilica posuđa od 45 centimetara, kao i izvlačna kolona od 20 centimetara.

Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 4 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata (Foto: Privatne fotografije)

Visina radnog dijela i kuhinjskog otoka prilagođena je mojoj visini od 175 centimetara i iznosi 95 cm, što mi je totalni preporod i svakako to preporučujem, ističe Sanja, čija kuhinja osvaja i kombinacijom drveta i sive boje – vrlo lijepo i elegantno.

I kupaonica kao u fensi hotelu: Savršeno uređena mala kuhinja s otokom u jednom zagrebačkom stanu Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 7 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 4 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 1 +13 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 6

Kuću Dijane Gagro iz Mostara poželio bi svaki božićni film, a ova velika zaljubljenica u Božić ujedno je i velika zaljubljenica u dekoriranje i ukrašavanje interijera pa rezultat koji ostavlja bez daha nije mogao izostati. Božićno ukrašavanje za Dijanu je trenutak da se odmakne od rutine. Vrijeme koje utroši u ovakvo raskošno ukrašavanje kuće nikad nije ni mjerila jer to radi s uživanjem i kad dobije inspiraciju, pa makar to bilo i gluho doba noći.

Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 9 Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara (Foto: Privatne fotografije)

Za mene je Božić najdraži blagdan. U te dane radujemo se Isusovom dolasku i to je prava bit Božića. Za mene je to i obiteljski blagdan i predstavlja mi najljepše vrijeme koje provodim s obitelji i bližnjima, ističe Dijana.

Dijana je sve sama okitila: Kuća u Mostaru koja izgleda kao iz najljepšeg božićnog filma Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 12 Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 11 Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 13 +14 Blagdansko uređenje kuće Dijane Gagro iz Mostara - 8

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju