Povodom mjeseca borbe protiv raka dojke, predstavljena je kampanja SNAGA JE U NAMA zahvaljujući kojoj će tvrtka Salvus od svake prodane bočice proizvoda Solgar Skin, Nails and Hair Formula donirati 10 kuna udrugama Europa Donna Hrvatska za psihološku pomoć oboljelima od karcinoma dojke i Nismo same za projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju.

Rak dojke je najčešće dijagnosticirana zloćudna bolest u Europskoj uniji. Više od 355 000 žena u zemljama EU-a se na godinu suoči s dijagnozom raka dojke.

Tijekom listopada, tvrtka Salvus će od svake prodane bočice proizvoda Solgar Skin, Nails and Hair Formula donirati 10 kuna udrugama za psihološku pomoć oboljelima od karcinoma dojke te za projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju. Kako bismo bili što uočljiviji, u listopadu, mjesecu posvećenom borbi protiv raka dojke, proizvod će biti označen prepoznatljivom ružičastom vrpcom.

Zahvaljujući kampanji SNAGA JE U NAMA osigurat će se dio novca potrebna za psihosocijalnu pomoć ženama oboljelih od rakaHrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna dio je europske koalicije i krovna udruga za borbu protiv raka dojke u Hrvatskoj. Neovisna je, neprofitna organizacija čiji su članovi grupe i podružnice zemalja diljem Europe.

Zajedničkim snagama protiv raka dojke

Europa Donna Hrvatska radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje, optimalno liječenje, medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju i radi na povećanju sredstava za istraživanje same bolesti.

Zahvaljujući kampanji SNAGA JE U NAMA osigurat će se dio novca potrebna za psihosocijalnu pomoć ženama oboljelih od raka, rekla je predsjednica doc. dr. Vesna Ramljak.

Rak dojke je treći maligni uzrok smrti u žena, nakon raka pluća i raka debelog i završnog crijeva. No, važna je i psihološka potpora u cjelokupnom procesu liječenja jer
dijagnoza raka često uzrokuje snažne emocionalne reakcije.

Najčešći osjećaj su šok, ljutnja, bespomoćnost, beznađe i nevjerica. Psihološka potpora integralni je dio liječenja i rehabilitacije. Prva razina potpore je emocionalna, koju oboljelima najčešće pružaju obitelj i prijatelji.

Međutim, često je potrebna i druga razina pomoći – pomoć stručnjaka s iskustvom. Većinom su to psiholozi koji se bave zdravstvenom i kliničkom psihologijom. Stručna psihološka pomoć nije potrebna svim oboljelim osobama, ali jest nužna pogotovo kod izraženih anksiozno-depresivnih reakcija, istaknula je doc. dr. Ramljak.

Udruga Nismo same projekt besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju neprekidno provodi od 18. ožujka 2018. godine.

Besplatna vožnja na kemoterapiju 

Zahvaljujući donacijama do sada su bili potpora za 620 žena oboljelih od raka kojima je osigurano više od 21 000 za njih besplatnih vožnji taksijem na kemoterapiju i zračenje, rekla je predsjednica udruge Ivana Kalogjera.

Iako je početkom godine situacija izgledalo bezizlazno, čak smo razmišljali i o ograničavanju usluge, zajedničkim smo snagama pokazali da su čuda moguća i da žene koje prolaze teško životno razdoblje uvijek mogu računati na našu pomoć.

Mjesec ružičaste vrpce Dr. Vesna Ramljak, Ivana Kalogjera, dr. Svjetlana Benčić Colarić (Foto: PR)

Pozivamo sve onkološke pacijentice koje se liječe u zagrebačkim bolnicama, i potreban im je prijevoz na terapiju, da se jave na našu adresu e-pošte info@nismosame.com. Za ostvarivanje mogućnosti usluge prijevoza taksijem, koju osiguravamo u suradnji s Udrugom Radio Taxi Zagreb, nije potrebno biti članicom Udruge.

Rak dojke Svakako obratite pažnju: Sedam simptoma raka dojke koji nisu kvržica

Liječenje raka dojke je dugotrajan proces, a teške lijekove tijelo nerijetko podnosi vrlo loše. Salvus je zato odabrao Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair jer ljepota i zdravlje organizma dolaze iznutra. Vjerujem da će se građani i ove godine odazvati te poduprijeti našu kampanju SNAGA JE U NAMA te da ćemo zajedno učiniti mnogo, istaknula je dr. Benčić Colarić, menadžerica Solgara. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju