Nije da se dogodilo prvi put, ali snijeg u travnju mnoge je ovoga jutra jako iznenadio. Naročito nakon jučerašnjeg sunčanog uskrsnog ponedjeljka koji su mnogi proveli vani i u prirodi. Danas je slika potpuno drugačija, a snijeg u travnju stvorio je i neke impresivne prizore koje smo željeli podijeliti s vama.

Galerija

"Koliko je u godini dana, toliko je u travnju vremena", narodna je izreka u čiju smo se istinitost s prvim danima travnja još jednom uvjerili. Ćudljiv je taj travanj, nepredvidljiv, ali baš zato i zanimljiv. A vrlo zanimljivi i impresivni prizori stižu nam iz Karlovca u kojem, kao u mnogim dijelovima Hrvatske, od ranih jutarnjih sati pada gusti snijeg koji je brzo zabijelio prometnice i parkove.

Pod snijegom, vjerojatno začuđeni kao i mi ljudi, našli su se i procvjetani tulipani i magnolije, i tako je nastala slika u prirodi koja se rijetko viđa. Za cvijeće je takav debeli bijeli pokrivač sigurno bio i šok, ali ima i nešto bajkovito lijepo u ovoj igri prirode...

Nemoguće izabrati najljepšu: 20 vaših fotografija zbog kojih smo se iznova zaljubili u tulipane

Prema vremenskoj prognozi, snijega već sutra neće biti, ali ovog travanjskog utorka sigurno ćemo se sjećati. Kao i fotografija iz Karlovca koje su nam još jednom pokazale koliko je priroda čudesna i neopisivo lijepa.

Tulipani i magnolije prekriveni snijegom u Karlovcu - 3
Tulipani i magnolije prekriveni snijegom u Karlovcu (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)