Nije da se dogodilo prvi put, ali snijeg u travnju mnoge je ovoga jutra jako iznenadio. Naročito nakon jučerašnjeg sunčanog uskrsnog ponedjeljka koji su mnogi proveli vani i u prirodi. Danas je slika potpuno drugačija, a snijeg u travnju stvorio je i neke impresivne prizore koje smo željeli podijeliti s vama.

"Koliko je u godini dana, toliko je u travnju vremena", narodna je izreka u čiju smo se istinitost s prvim danima travnja još jednom uvjerili. Ćudljiv je taj travanj, nepredvidljiv, ali baš zato i zanimljiv. A vrlo zanimljivi i impresivni prizori stižu nam iz Karlovca u kojem, kao u mnogim dijelovima Hrvatske, od ranih jutarnjih sati pada gusti snijeg koji je brzo zabijelio prometnice i parkove.

Pod snijegom, vjerojatno začuđeni kao i mi ljudi, našli su se i procvjetani tulipani i magnolije, i tako je nastala slika u prirodi koja se rijetko viđa. Za cvijeće je takav debeli bijeli pokrivač sigurno bio i šok, ali ima i nešto bajkovito lijepo u ovoj igri prirode...

Slika nije dostupna Kako divno! Rascvjetana ulica kojoj Osječani tepaju da je najljepša na svijetu

Prema vremenskoj prognozi, snijega već sutra neće biti, ali ovog travanjskog utorka sigurno ćemo se sjećati. Kao i fotografija iz Karlovca koje su nam još jednom pokazale koliko je priroda čudesna i neopisivo lijepa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju