Visoke temperature, morska voda i boravak u klimatiziranim prostorima često ostave traga na našoj koži pa ona postane isušena i dehidrirana. Stručnjaci će se složiti da je nemoguće lijepu kožu imati bez preporučenog unosa vode, ali i da je koži tijekom ljeta iznimno važna njega izvana.

 

Pretjerivanje s kozmetikom na kožu može djelovati jednako kao i njezino zanemarivanje stoga je važno pronaći nekoliko ključnih proizvoda za njegu. Ono što koži ljeti posebno treba je dodatna hidratacija kako bi zadržala elastičnost i zdrav izgled. To je prvi korak do sjajne i ujednačene kože bez dodatnih napora.

Sve popularniji su fluidi koji su postali sinonim za hidrataciju jer su rjeđe teksture i za razliku od krema u sebi sadrže aktivnu komponentu koja popravlja oštećenja na koži. Fluid se brzo upija, ne ostavlja masni trag i ono što je najvažnije ne zatvara pore koje su zbog topline i znojenja ljeti otvorenije nego inače. Laganim fluidom tako ćete izbjeći neželjena inficiranja na koži i akne, a koža će imati dovoljno vlage i zaštite od štetnih vanjskih utjecaja.

Ako se ovaj opis podudara s onim što vašoj koži treba, sreću okušajte s L'Oreal Paris fluidom Hydra Genius koji su u našoj redakciji testirale Andrea i Mila s obzirom na to da imaju različit tip kože.

Andreina je koža mješovita s masnom T-zonom (čelo, područje oko nosa i brada) pa s obzirom na to preko ljeta bira lagane proizvode koji omogućuju kontrolu masnog sjaja. L'Oreal Paris Hydra Genius fluid svidio joj se jer u sebi sadrži upijajuće čestice pa joj se koža tijekom dana ne masti, nego zadržava zdravi sjaj. S obzirom na to da Andrea prati beauty trendove fluid je počela koristiti čim je izašao. ''Željela sam ga isprobati iako na pakiranju piše da je namijenjen za normalnu do suhu kožu. Svidio mi se već nakon par dana korištenja jer mi se koža manje mastila nego kada sam koristila klasičnu dnevnu kremu kao podlogu za make up'', rekla je Andrea.

Fluid je inspiriran azijskom njegom Fluid je inspiriran azijskom njegom Foto: L\'Oreal Paris Hydra Genius

Fluid L'Oreal Paris Hydra Genius ispiriran je azijskom njegom pa tako sadrži dva najtraženija sastojka u njezi kože kada je intenzivna hidratacija u pitanju. To su voda aloe vere koja je poznata po hidratantnim svojstvima i bogata mineralima koji pomažu u održavanju vodenih zaliha kože i hijaluronska kiselina, aktivan prirodni sastojak u koži, koja može zadržati 1000 puta veću težinu u vodi pa samo zamislite koliko može povećati postotak vlage u koži i time zaštiti njezinu barijeru.

''Nakon što je Andrea isprobala fluid, odlučila sam mu i ja dati šansu. Kako inače na pojedinim dijelovima lica imam problematičnu kožu, često koristim specijalizirane kreme propisane od dermatologa. No volim tu i tamo isprobati nove proizvode za koje čujem samo pohvale'', priznala je Mila te dodala: ''L'Oreal Paris Hydra Genius fluid svidio mi se na prvu jer sam imala osjećaj kao da na lice nanosim čistu aloe veru, točno je takve teksture. Nakon nanošenja nije mi ostao ljepljiv osjećaj na prstima iako sam na prvu pomislila da hoće, a fluid se upio za čas. Na pakiranju piše da je jedan potisak dovoljan za cijelo lice i vrat što se kod mene zaista pokazalo točnim, no to naravno možete prilagođavati vlastitim potrebama. Fluid sam lagano utapkala što bih preporučila jer je tapkanje dobro i za poticanje mikro cirkulacije.''

Nakon apliciranja fluida, koža ostaje vlažna 72 sata ili tri dana. ''Moram priznati da mi nakon fluida make up puno duže ostaje postojan. Prije bih po povratku doma nakon osmosatnog nošenja pudera primijetila da mi je T-zona nešto masnija, dok mi sada stanje bude puno svježije i zdravije čak i na temperaturama iznad 30°C'', kazala je Mila.

Uz fluid koža ostaje vlažna 72 sata Uz fluid koža ostaje vlažna 72 sata Foto: L\'Oreal Paris Hydra Genius

Za maksimalnu svježinu, L'Oreal Paris Hydra Genius fluid možete rashladiti u hladnjaku. ''Ohlađen fluid zaista je ugodan. Dođe mi da ga koristim češće nego dva puta dnevno'', zaključila je Mila.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju