U vrijeme kada su boy bendovi "Take That" i "East 17" dominirali britanskom glazbenom scenom i top listama, Bob i Chris Herbert odlučili su osnovati konkurentsku žensku skupinu.

Otprilike 400 djevojaka prijavilo se na audiciju za novi bend, a nakon nekoliko tjedana odabrano je 12 djevojaka koje su ušle u posljednji krug.

Naposljetku je formiran sastav pod nazivom "Touch" u kojem su bile Victoria Adams, Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell i Michelle Stephenson. Djevojke su počele raditi na demo snimkama i odlaziti na satove plesa, ali ubrzo je došlo do promjene u sastavu.

Michelle Stephenson otišla je iz grupe, a zamijenila ju je Emma Bunton. Ubrzo su promijenile i naziv i postale su grupa "Spice".

Djevojke nisu bile zadovoljne s tadašnjim menadžmentom i odlučile su otići pod okrilje novog producenta. Same su kontaktirale producenta Eliota Kennedyja koji ih je slušao na jednom od njihovih nastupa i uvjerile ga da radi s njima. Uz njegovu pomoć naposljetku su došle do legendarnog Simona Fullera.

Zahvaljujući njemu, 1995. potpisale su ugovor s diskografskom kućom Virgin Records i službeno započele svoju karijeru.

Nakon promjene imena u "Spice Girls" počele su snimati svoj prvi album. U srpnju 1996. godine izbacile su prvi singl "Wannabe" koji je odmah pokorio top liste.

Slika nije dostupna 20 godina kasnije: Kako danas izgledaju "Djevojke iz Coyote bara"?

Slika nije dostupna Neodoljivi frajeri: Kako danas izgledaju najveći zavodnici iz 80-ih?

Djevojke su imale pomno osmišljen vizualni identitet pa je tako Victoria postala Posh Spice, Mel B Scary Spice, Geri Ginger Spice, Emma Baby Spice, a Mel C Sporty Spice.

Tijekom karijere izdale su tri studijska albuma. Prva dva snimile su u punom sastavu, a album "Forever" iz 2000. godine izdan je nakon što je Geri otišla iz grupe.

Spajsice se do danas smatraju jednim od najvećih i najuspješnijih marketinško-glazbenih projekata svih vremena – u prvoj fazi karijere godišnje su svojoj diskografskoj kući donosile prihod od nevjerojatnih 75 milijuna dolara.

U galeriji pogledajte kako 26 godina nakon osnivanja izgledaju članice legendarne grupe "Spice Girls".

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju