Posebna skulptura osvanula je u Slavonskom Brodu. U poznatoj ulici koju stanovnici Broda nazivaju „Širokom“, stoji stari jasen koje se proteže preko šetnice, a sada ga drži čvrsta ruka jednog oca koji se igra sa svojim sinom...

Galerija Skulptura Skulptura Skulptura +0 Skulpturu je napravio akademski kipar Tomislav Kršnjavi

Svima u Brodu je to drvo pri srcu pa su htjeli sačuvati granu koja bi mogla klonuti.

Kip nosi naziv Otac i sin, a ovaj predivni spomenik obitelji, izradio je akademski kipar Tomislav Kršnjavi.

Bakrena skulptura je spomenik stanovnicima Slavonskog Broda, ali i svim posjetiteljima koji se nađu u šetnji jednom od najprometnijih ulica u gradu.

Prikazuje oca kako u naručju drži svoga sina, dok se igraju zmajem i zajedno provode dragocjeno vrijeme.

Skulptura Skulpturu je napravio akademski kipar Tomislav Kršnjavi (Foto: Pixsell)

Uvijek se glorificira majčinska figura, a majčinska ljubav se smatra bezuvjetnom i najtoplijom. U cijeloj toj priči često zapostavljamo očeve koji su jednako važni u životu svoje djece i također nezamjenjive figure, govori nam Tomislav.

Ja sam otac četvero djece i očinska figura mi je jako važna. Uvijek je majka u prvom planu, a ja sam htio naglasiti koliko je važna i uloga oca. Osjetio sam da premalo vremena provodim sa svojom djecom pa sam na ovaj način htio naglasiti važnost očinstva.

Također, prošla godina je bila godina svetog Josipa pa bismo mogli reći da je ovo suvremeni sveti Josip koji se igra s malim Isusom, a u njihovim figurama se svi možemo pronaći.

Htio sam napraviti još jednog šetača koji provodi najljepše vrijeme sa svojim djetetom. U mojoj osobnoj, imaginarnoj priči, majka ih čeka na kraju šetnice. To su sjećanja koja su i meni duboko urezana. Baš me tako moj otac nosio u djetinjstvu dok smo se bezbrižno igrali i učili voziti bicikl. Skulptura predstavlja jedan spontani trenutak pun ljubavi, govori nam Tomislav.

Addio skulptura posvećena ženama pomoraca "Addio, moj ljubljeni": Čarobna skulptura na otoku Lošinju posvećena ženama pomoraca

Također, Brod je jako stradao u ratu i puno je djece ostalo bez svojih očeva. Ova je skulptura posvećena i njima i nadam se da će se stanovnicima svidjeti. Za mene je ovo spomenik obitelji, zaključio je Tomislav.

  Skulptura Skulptura drži granu povijesnog stabla kako ne bi klonula (Foto: Pixsell)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju