Jedna od najvećih i najprestižnijih svjetskih nagrada iz područja arhitekture, graditeljstva, dizajna interijera i poslovanja nekretninama, International Property Awards, zahvaljujući našem priznatom arhitektu Anti Vrbanu stigla je ove godine i u Hrvatsku.

Galerija Stan Ante Vrbana u Šibeniku - 6 Stan Ante Vrbana u Šibeniku - 3 Stan Ante Vrbana u Šibeniku - 4 +3 Stan Ante Vrbana u Šibeniku - 5

Na dodjeli nagrada koja se tradicionalno svake godine održava u Londonu, a koja na jednom mjestu okuplja petstotinjak radova najetabliranijih, europskih, arhitektonskih i dizajnerskih studija Ante Vrban pobijedio je u kategoriji Residential Interior Private Residence.

Nagradu je dobio za uređenje pitoresknog stana u centru Šibenika koja mu je priskrbila titulu najljepše privatne nekretnine u Europi.

Riječ je o potpuno restauriranom stanu veličine 90 kvadrata koji je smješten u kamenoj palači Šižgorić na šibenskoj rivi, a koja datira iz 1871. godine. Oduševljava na prvi pogled visokim stropovima i vitrajem, ali i mnoštvo prirodne svjetlosti koja prodire u unutrašnjost sa svih strana svijeta i stanu daje romantičan štih.

Stan Ante Vrbana u Šibeniku - 3 Svjetlost ulazi u stan sa svih strana (Foto: Ante Vrban)

Stan u Šibeniku obnovljen je najnovijim tehnologijama obrade materijala, ali u duhu vremena iz kojeg potječe. Obuhvaća jednu veliku spavaću sobu, prostrani dnevni boravak, kuhinju, kupaonicu i toalet.

Iznimno sam počašćen što je moj rad još jednom valoriziran na međunarodnoj sceni. Bila je ovo i lijepa promocija naše zemlje u Londonu, što se uvijek posebno trudim provući kroz svoj posao.

Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata

Činjenica da dolazim iz ovako lijepe, ali malene zemlje nikada mi nije bila opravdanje da ne pokušam u svijetu i to poručujem svim mladim ljudima na putu kao što je moj. Isplati se raditi pa onda sanjati veliko i sanjati puno, zaključio je Ante Vrban.

Kako izgleda stan Ante Vrbana, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Stan Ante Vrbana u Šibeniku - 2 Stan Ante Vrbana u Šibeniku - 2 (Foto: Ante Vrban)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju