Katarina Grgić i njezin suprug prije četiri godine kupili su stan u Splitu koji su i uredili, no zbog buke, vreve i visokog kata bez lifta odlučili su se maknuti iz centra grada te su radi sebe i djece otišli u Kaštel Gomilicu. Odlučili su se na novogradnju i stan na prvom katu, koji su, ističe Katarina, kupili doslovno u 20 minuta.

Galerija Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 6 Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 2 +11 Antracit siva kuhinja od perfect mat materijala na kojem se ne vide otisci prstiju

Pogled, mir, tišina, a i tlocrt stana na prvu su nas oduševili, pa nismo puno razmišljali. Dovoljno smo blizu Splita, a opet daleko od turista, buke i gradske vreve, kaže Katarina Grgić, koja sa suprugom ima četverogodišnju kćer, a druga im djevojčica stiže u veljači.

S obzirom na to da su prvi stan sredili ne tako davno, znali su točno što žele promijeniti ovaj put i bili su jako sretni na novoj prilici. A to je bilo izbaciti drvo iz detalja uređenja. U obzir je dolazila samo antracit siva kuhinja i perfect mat materijal bez otisaka prstiju, iako je Katarinin suprug isprva bio skeptičan zbog tamne boje kuhinje.

Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 4 Antracit siva kuhinja od perfect mat materijala na kojem se ne vide otisci prstiju (Foto: Privatne fotografije)

Svi su nas odgovarali od tamne kuhinje zbog održavanja, ali vidimo da nema problema, održava se kao i svaka druga kuhinja, ističe Katarina.

Kako su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak spojeni, htjeli su svoj open space urediti u istoj boji i materijalu, a kutnu garnituru i sjedalice podignuti bojom. Uređenje nije potpuno gotovo te nedostaje još detalja, no već imaju dekorativni detalj koji im je u stanu najdraži – slike s popularnim ilustracijama Tisje Kljaković Braić kojima su ukrasili jedan zid.

Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 8 Jedan zid krase slike s popularnim ilustracijama Tisje Kljaković Braić (Foto: Privatne fotografije)

Tisjine ilustracije totalno su mi, naš bračni život, smije se Katarina. Sav namještaj u stanu rađen je po mjeri i od svih ponuda kvalitetom i cijenom najviše ih je oduševila tvrtka malo izvan Splita koja posluje već 30 godina. Ona je radila kuhinju, komodu za TV, ormar u hodniku, kao i komodu u kupaonici s ogledalima i led rasvjetom.

Upravo je kupaonica i glavna zvijezda stana te mlade obitelji zahvaljujući tuš-kabini sa zidom na kojem se nalaze pločice prekrasnog cvjetnog uzorka.

I šećer na kraju - svima nam je najdraži dio stana kupaonica. Nismo htjeli sivo-bijelo, što bi se itekako uklapalo u cijelu priču. Nismo htjeli ni terrazzo jer ga svi imaju, nego baš nešto drukčije. I te cvjetne marrazi pločice na prvu su nas oduševile.

Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 2 Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda (Foto: Privatne fotografije)

Lagala bih kad bih rekla da nisam razmišljala hoće li mi dosaditi s vremenom i da se nisam malo bojala, ali prezadovoljni smo s konačnim rezultatom. To je, uz kuhinju, dio stana gdje najviše uživamo biti na kraju dana, a i naša je djevojčica najponosnija kad priča 'imam cvijeće u WC-u' ili 'kupam se u cvijeću', što, naravno, nikome nije jasno dok ne vidi uživo.

Nadamo se da će se i u budućnosti sve više ljudi odvažiti na nešto drukčije i da neće ići na sigurno kada uređuju svoj dom, ispričala nam je Katarina Grgić iz Kaštel Gomilice.

Stan u Kaštel Gomilici u kojem je kupaonica s cvjetnim marazzi pločicama glavna zvijezda - 5 Elegantno uređen stan u Kaštel Gomilici (Foto: Privatne fotografije)

Policajka Sanja iz Slavonskog Broda za 80 eura renovirala je svoju kupaonicu, a rezultat je - paf! Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 6 Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 2 Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 1 +2 Policajka Sanja iz Slavonskog Broda napravila je makeover kupaonice za svega 80 eura - 3

Pogledajte fotografije ružičaste kuhinje visokog sjaja o kojoj se govorilo i u MasterChefu Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 6 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 1 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 4 +7 Kandidatkinja MasterChefa Luana Đurđević u svojoj kući ima ružičastu kuhinju visokog sjaja - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju